Még a végén tényleg háborúba sodorja az országot: befenyítették Orbánt

Nem teszi ki az ablakba, amit a szlovén miniszterelnöktől kapott.

Mint megírtuk, komoly diplomáciai feszültséget okozott, hogy Orbánék – egy a kormányfőt náci vezérként ábrázoló karikatúra miatt – arra szólították fel a szlovén kormányt, hogy lépjen fel a hasonló tartalmakat közlő szerkesztőségekkel szemben.

A szlovén külügy már akkor közölte, hogy tiszteletben tartják a sajtó szabadságát és a szabad véleménynyilvánítást, és hogy nem fognak belevatkozni a szlovén média szerkesztői munkájába, sőt még értékelni sem lesznek hajlandóak azt. Most azonban új szintre lépett a dolog, az egyik szlovén kormánypárt szombati kongresszusán ugyanis Marjan Šarec szlovén miniszterelnök

alaposan visszaszólt a pofátlankodó magyar kormányfőnek.

Šarec példa nélkülinek nevezte, hogy szomszéd kormányok beavatkozzanak a médiájukba, és arra szólítsák fel a kormányát, hogy védjék meg őket tőlük. Leszögezte: ők nem ilyen Európát akarnak, és

nem fognak egy olyan Európát támogatni, ahol bárki uralkodni akar a másik fölött.

Orbán példátlanul agresszív lépése a Human Rights Watch figyelmét is felkeltette, Andrew Stroehlein, a szervezet egyik vezetője Twitterén azt írta: a Fidesz immár nem csak a saját országának a médiáját támadja, hanem az Európai Unió más tagállamainak a kormányait is, amiért megengedik a sajtó szabadságát.

Mindeközben az eredeti karikatúrát közlő lap gúnyos hangvételű levélben “bocsánatot kért” Orbántól, erről bővebben itt olvashatnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!