Orbán nyert egy kis időt – de nem fogják megmenteni

Manfred Webert, az EPP lista- és frakcióvezetőjét az elmúlt időkben folyamatos külső nyomás érte a Fidesz miatt. Nem tudott úgy interjút adni, hogy ne kérdezték volna Orbánról és a magyar kormányzati kampányról.

Az EPP vezetője sokáig tartotta a hátát Orbán miatt, de mivel már a párton belül 12 tagpárt kérvényezte a Fidesz kizárását, ezzel jelezve azt, hogy egyre nagyobb az ellenszenv, Weber kénytelen volt három feltételt szabni a magyar tagpártnak.

Weber felszólította Orbánékat, hogy kérjenek bocsánatot a plakátkampány miatt az EPP tagpártjaitól, végérvényesen függesszék fel a Brüsszel ellen irányuló hadjáratukat és biztosítsák, hogy a CEU Budapesten maradhat.

Ha az Európai Néppárt magyar párttagja nem teljesíti ezeket a feltételeket, akkor Weber nem áll az útjába annak, hogy kizárják a Fideszt.

“Nincs helye köztünk olyanoknak, akik folyamatosan szembe mennek a kereszténydemokrata eszmékkel és értékekkel”

– írta Wouter Beke az EPP egyik tagja.

Szerda délelőtt tartott frakcióülést az Európai Néppárt, azonban a Fidesz kizárásának kérdése nem került napirendre, közölte az MTI bennfentes forrásaira hivatkozva:

“A névtelenséget kérő illetékesek arról számoltak be, hogy Manfred Weber, az EPP lista- és frakcióvezetője nem tudott részt venni az ülésen, és azt kérte, hogy az ügyről az ő jelenlétében tárgyaljanak.”

Attól függetlenül, hogy szerdán nem került napirendi pontra a Fidesz kizárása, Orbánnak még ketyeg az óra, és ha nem teljesíti az EPP elnöke által megszabott feltételeket, akkor a hírek szerint már március 20-án megindulhat a szavazás a kizárásukkal kapcsolatban.

Rendkívüli: meghozta döntését Weber, drámai bejelentést tett

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!