Csődöt mondott a kormány: eddig egy tervüket sem tudták befejezni

Orbán Viktor még az előző ciklusban 2015-ben haknizta végig a megyei jogú városokat, ígérve nekik pénzt, annyit amennyit még nem is láttak eddig. Fontos ígérte volt, szinte mindenütt, az utak és autópályák fejlesztése, többek között megígérte, hogy 2018-ig minden magyarországi autópálya eléri az országhatárt. Persze, a terv az volt, hogy még a választási kampányban lehessen mindenütt szalagokat átvágni, és parádézni az új utakkal, amelyekre valóban szükség van, hiszen több olyan városról beszélünk, ami nincs bekapcsolva az országos autóút- és autópálya-rendszerbe.

Összesen 690 kilométernyi út megépítését, 21 fejlesztést, 1921 milliárd forint elköltését jelentette be ezen az országjáráson a kormányfő. A kampány lezajlott, a kivitelezési határidők már régen lejártak,  és még mindig van olyan beruházás, amelyik el sem kezdődött. Az egyértelműen megállapítható, hogy

egyetlen megyei jogú városban sem készültek a munkával 2018-ra!

Persze jó Fideszes szokás szerint a városok nagyobbik részében nem tudták tartani az eredeti költségeket, 2,5 milliárd forintból hoztak ki 1 kilométernyi autópályát. A legsúlyosabb áremelkedés talán Egernél volt, ahol az előzetes kalkulációk szerint 30 milliárd forint elég lett volna az építésre, de ma már ennek több mint a duplájáról, 70 milliárdról szólnak a kormányzati hírek.

Persze a szalagátvágásokat nem lehetett kihagyni a kampányban, a fentebb említett beruházásból ugyan csak 4 kilométer készült el, azonban a helyi fideszes kiskirályok azért azt átadták, igaz az út egy sártengerben végződött.

Persze Orbánt a legkevésbé sem érdekli, hogy az emberek tudnak-e közlekedni, vagy sem. Inkább arra koncentrál, hogy az általa kedvelt cégek, a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. vagy az EuroAszfalt Kft. kapjon zsíros megrendeléseket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!