Ütött Orbán órája: meghajolt a nyomás alatt Weber, bejelentést tett

Drámai bejelentést tett a Néppárt csúcsjelöltje.

Tegnap már írtunk róla, hogy valami készülődik az EU-ban Orbánékkal szemben, erre utal, hogy a Fidesz feltűnően óvatoskodni kezdett az uniós támogatások ügyében, és hogy bekeményített a költségvetési ellenőrző bizottság, amikor a minap berendelte Polt Pétert az Elios-üggyel összefüggésben.

Bár eddig is rezgett alattuk a léc, a bomba a Fidesz legújabb Soros- és Juncker-ellenes plakátkampányának hírére robbant. Óriási botrány keveredett, egymás után kezdték el felszólítani Manfred Webert, az Európai Néppárt csúcsjelöltjét, hogy zárja ki a Fideszt a soraiból. Weber eddig tartotta a hátát, most először azonban úgy tűnik, német kollégáinak nyomására végül be fogja adni a derekát.

Csütörtök este a német közszolgálati ZDF egy műsorában kérdezték arról Webert, hogy mit jelentene a Néppárt választási eredményére, ha kizárnák a Fideszt a pártszövetségből. A korábbi nyilatkozataitól eltérően a politikus ezúttal sokkal keményebb választ adott. Mint mondta,

“a Fidesznek 13 helye van az Európai Parlamentben. Egy olyan parlamentben, amelynek 750 képviselője van, nem ezeken a szavazatokon fog eldőlni Európa jövője.”

A ZDF is észrevette, hogy ez az első alkalom, hogy Weber nyíltan kizárással fenyegette meg a Fideszt, mire a politikus elmondta, nem tesz kivételt senkivel, Orbánnal sem.

Tegnap a CDU elnöke, Angela Merkel utódja is azt szorgalmazta, hogy zárják ki a Fideszt, ahogy maga a német kancellár is nyilvánosan kiállt a támadott Jean-Claude Juncker EB-elnök mellett.

Valami készül: nagy a mozgolódás az EU-ban, hatalmas bajba került Orbán

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!