Ebből nagy balhé lehet: befagyasztatnák Orbán és felesége számláját

A követelést a washingtoni székhelyű Frontiers of Freedom nevű szervezet tette közzé.

Erős írást jelentetett meg a jobbközép értékeket valló, korrupció ellen elkötelezett washingtoni székhelyű Frontiers of Freedom. “A magyar skizofrénia kezelése” című írásában Radványi Miklós szerző úgy fogalmaz: Orbán Viktor nem tolerálható tovább magyar kormányfőként. Rendszerét egy rosszindulatú daganathoz hasonlítja, ezért azt javasolja Donald Trump amerikai elnöknek, hogy

vezessen be szankciókat Orbán és nyolc másik magyar állampolgárral szemben.

Név szerint is említi őket, szerinte Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdemelnének büntetést. Radványi szerint be kellene fagyasztani az említettek bankszámláit, mert “az ott lévő pénzeket a magyaroktól lopták el, ezért nem rendelkezhetnek fölötte, azt vissza kell adniuk a magyaroknak“.

Mint írja, a kormányfő nem hajlandó jó partnerként viselkedni, teret enged az orosz és kínai terjeszkedésnek, ez pedig már a NATO és az EU egységét veszélyezteti. Radványi szerint emiatt nem csak hogy jól tették, hogy megszavazták az EP-ben a Sargentini-jelentést,

de egyenesen el is késtek vele, már jóval korábban meg kellett volna tenniük.

Az aktuálpolitikai helyzet elemzése mellett arra is kitér, hogy mi vezethetett Orbán illiberalizmusának kiépüléséig. Ez szerinte a magyarok történelméből eredő politikai kulturális hiányosságokból fakad, és abból, hogy az évszázadok alatt elvesztették kollektív és egyéni felelősségérzetüket a saját sorsuk iránt.

A szervezet írása és korábban az amerikai kormányzatnak beadott, a Global Magnitsky Act-re alapozó beadványa különösen rossz időpontban jöhet Orbánéknak, miután, ahogy arról mi is beszámoltunk, az utóbbi időben egyre feszültebb légkör alakult ki az Egyesült Államok és Magyarország között. Nemrég három demokrata szenátor még határozati javaslatot is benyújtott az amerikai törvényhozásnak, melyben el kívánták ítélni a magyar kabinetet. Mindezek fényében érdekes, hogy Orbán vajon miről tárgyalt tegnap reggel David Cornstein amerikai nagykövettel, a hírek szerint ugyanis saját otthonában, soron kívül fogadta a diplomatát.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!