Egy fideszes 17 ingatlant örökölt egy év alatt – a legnagyobb furcsaságok a vagyonnyilatkozatokban

Nagyot futott a fideszes Czunyiné dr. Bertalan Judit egy év alatt, de vannak más furcsaságok is.

Szokás szerint leadták vagyonnyilatkozataikat a képviselők, rá is vetette magát a megmaradt szabad sajtó. A 24.hu pl. kiszúrta, hogy a 2017-eshez képest elég nagy változás történt a fideszes Czunyiné vagyoni helyzetében: idei nyilatkozata szerint

nem kevesebb, mint 17 ingatlant örökölt, az összeset szülőfalujában, az alig 2000 lakosú Bokodon.

Az ingatlanok között van több szőlő, legelő és beépítetlen terület, valamint egy lakóház. A portál szerint emellett egy Mercedes GLA-t is lízingelni kezdett a politikus, szóval összességében elég jó évet futott.

Akadnak azonban más furcsaságok is, az Index szerint L. Simon László gárdonyi szőlőjének mérete pl. egy év alatt a felére csökkent, tavaly még 20,3 hektár volt, idén már csak 10,2. Újabb furcsaság, hogy hiába kezdett 83 éves szuperédesanyja újabb bizniszbe, Kósa Lajos nyilatkozata szerint nem növelte vagyonát, csak törlesztett valamicskét tartozásaiból.

A kormánymédiában újabban az ellenzéki együttműködést mocskoló Volner János vagyonában sem állt be túl sok változás, szélsőjobboldalisága is maradt a régi, megtartotta ugyanis a Magyar Gárda Pest Megye Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft.-ben lévő 10 százalékos részesedését. Az egyik legnagyobb vagyonnyilatkozati titkolózó Bánki Erik ezzel szemben 269,5 hektárra növelte azon földjeinek a számát, melyeken gazdálkodni tud.

Rogán Antalnak is sikerült megfognia az Isten lábát találmányával, mialatt 2017-ben még “csak” 25 milliót vasalt be belőle, tavaly már 42 milliót. Takarékbetétben is a korábbi mindössze

691 ezer forintja helyett mára 39,3 milliót tart.

Hiába lóg 18,2 millióval 2017 óta egy magánszemélynek, Rogán szemlátomást nem nagyon akart törleszteni belőle, pénzét ehelyett inkább befektette. De Kövér Lászlónak se nagyon akaródzott fizetni, 10 milliós banki tartozásából egy fillért sem törlesztett, számláján bezzeg milliókkal többet tart a tavalyihoz képest. Gulyás Gergelynek is bejöhetett a Lázár helyébe lépés, több mint négymillióval tart többet a számláján, svájci frankos hiteléből ő sem fizetett semmit.

Nem úgy Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke nagyon szorgos volt, hitelkártya-tartozása ugyanis 660 ezerről 272 ezerre csökkent, vagyona pedig 2 millióval nőtt. Kocsis Máté pályája is felfelé ível, mióta ott hagyta Józsefvárost, tavaly óta felerészt szert tett egy 683 nm-es ingatlanra.

Szijjártó Péter hiába lett a Figyelő szerint az év embere, az év fia biztos nem lesz, hiába növelte ugyanis vagyonát, szülei felé fennálló tartozásából egy petákot sem törlesztett. Lázár Jánost nem viselhette meg túlzottan (legalábbis anyagilag) a nagypolitikából való száműzetése, részben a tulajdonába került egy XIII. kerületi társasházi ingatlan. Bankszámlán és készpénzben is 6-6 millió forintja van, tartozásai ugyanakkor tízmilliókra rúgnak.

Sneider Tamás Jobbik-elnök az egyik legszorgosabb vagyonnyilatkozat-kitöltő, még 2010-es gyártású Nokia 6303-asát is beleírta, melynek mára talán már a múzeális értéke is magasabb lehet, mint amennyit a piacon ér. Gyurcsány Ferenc jövedelme a 2017-es 227 millió után 298 millióra emelkedett, szóval ha valaki esetleg attól aggódott, hogy a DK elnökének nem lesz mit a tejbe aprítania, ne tegye, valószínűleg lesz bőven. Ugyanígy Ungár Péternek, aki saját vagyonát tavaly 15 milliárd forintra becsülte, és aki csak egy céges részvénycsomagjával vált szegényebbé 2018-ban.

Arról, hogy miket hazudott össze Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában, és hogy Áder mennyivel jobban szerepelt papíron főnökénél, itt és itt olvashatnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!