A kormánypártokat is megvizsgálta az ÁSZ, mutatjuk az eredményeket

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Hogyhogy nem, mindent rendben találtak.

Csúnyán befogta a száját az ÁSZ azoknak az ellenzéki hangoknak, akik a hatalom iránti elfogultsággal vádolták meg a szervezetet, miután a napokban bejelentette: a Fidesz-KDNP gazdálkodását is vizsgálat alá vette. Emlékezetes, az utóbbi másfél évben az egyfajta fideszes bunkósbotként működő intézmény több ellenzéki pártot is megbüntetett a szerintük átláthatatlan gazdálkodása miatt, valamint felfüggesztette az állami támogatáshoz való hozzáférésüket. Most azonban az exfideszes Domokos László meghasonult önmagával, és bemutatta, mennyire komolyan veszi a jogállamot, amikor a körmére nézett a hatalomnak. Vizsgálata minden bizonnyal alaposan megizzaszthatta a hatalom képviselőit, de szerencsére nem volt okuk az aggodalomra. Az ÁSZ közleményében jelezte:

a két párt 2016-17-es gazdálkodása minden törvényi követelménynek megfelelt.

A szervezet szerint Orbánék maradéktalanul betartották a jogszabályi előírásokat, és ezzel biztosították a közpénzek felhasználásának átláthatóságát és elszámoltathatóságát. Ez igen, ez már valami, gratulálunk Domokos úrnak az alapos vizsgálathoz, és a jogállam megmentéséhez! Minden magyar nyugodtan alhat, tudva hogy a kormánypártok “határidőben gondoskodtak a pénzügyi kimutatásaik közzétételéről, a forrásokat szabályszerűen használták fel, és még tiltott vagyoni hozzájárulást sem fogadtak el“.

Ez utóbbinak mondjuk némiképp talán ellentmond, hogy az MTA Politikatudományi Intézetének kutatása szerint az elmúlt években a kormánypártok az ellenzékhez képest 20:1 arányban költhették hirdetésre a közpénzeket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!