Karácsony Gergely polgármesterként is beindította a kampányát: nemet mond a „rabszolgatörvényre” Zugló

A XIV. kerület vezetése is csatlakozott azoknak az önkormányzatoknak a sorához, amelyek saját cégeiknél nem alkalmazzák a munka törvénykönyvének túlóra-szabályozásra vonatkozó módosításait.

A Zuglói Polgármesteri Hivatal közleménye szerint a közgyűlés csütörtökön vette napirendre a túlóratörvény témáját, a javaslatot Karácsony Gergely polgármester terjesztette elő. A képviselő-testület elfogadta az előterjesztését, azaz megadta a felhatalmazást a rabszolgatörvény bojkottálására.

Ennek értelmében a zuglói önkormányzat cégeinél nem lehet olyan szerződést kötni, amelyben a munkaidőkeret tartama meghaladja a 12 hónapot, továbbá az évente elrendelhető rendkívüli munkaidő meghaladja a 250 órát.

Karácsony előterjesztését a Fidesz képviselői nem szavazták meg, az MSZP–Összefogás Zuglóért képviselői pedig azt kérték a polgármestertől, tegyen meg mindent azért, hogy Zuglóban a nem önkormányzati gazdasági társaságok se alkalmazzák a törvényt.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Karácsony Gergely polgármesterként is beindította a kampányát: nemet mond a „rabszolgatörvényre” Zugló címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!