Ma dönt a parlament! Akcióval készül az ellenzék!

Fotó: MTI - Máthé Zoltán

Ma dönt a parlament a “rabszolgatörvény” elfogadásáról. A 10.15-kor kezdődő parlamenti ülésen a 35. napirendi pont Kósa törvénymódosító javaslata, amely engedélyezné a 400 óra túlmunkát, 36 hónapos fizetési határidővel is akár. Már a vitában óriási botrány volt az országgyűlésben, hiszen az ellenzék 2925 módosító javaslatát egy szavazással intézte el a Fidesz, házszabály ellenesen. Mára, egységes ellenzéki fellépést ígértek a politikusok, bár konkrétumokat nem árultak el, de azt sugallták, hogy közösen próbálják meg a szavazást megakadályozni.

Nem tudjuk, hogy pontosan mi ez az akció, de hogy molinók kifeszítése, sípok fújása, és állva való kiabálás nem lesz elég, az biztos.

Itt már nem lehet szabályszerűen játszani, mert azok már régen nem léteznek, ha kell a Fidesz 3 perc alatt írja át az addig érvényes szabályozást a saját érdekének megfelelően. Itt parlamentarizmus már nyomokban sem létezik, képviselői indítványokkal, gyorsított eljárásban kikerülve a társadalmi vitát, egyeztetést hoznak törvényeket. Ez lényegét tekintve rendeleti kormányzás, még ha nem is így hívják.

Drasztikus, radikális fellépésre van szükség, ami felébreszti a társadalmat, ami mindenkinek megmutatja Orbánnak és bandájának az igazi természetét. Félek, itt már az sem lenne elég, ha az ellenzék elfoglalná a pulpitust, mert örökre nem tudnak ott maradni.

Ébresztőt tudnak csak fújni, és az emberek tudják megakadályozni a teljes jogfosztásukat.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!