Orbánnak már megjött a karácsonyi ajándék: ezt kapta a fa alá!!!

A Magyar Honvédség közleményt adott ki melyben elismerte, hogy vásárolt egy újabb business jet-et, ezzel bővült a magyar légierő. Ezt azután ismerték csak el, miután a Zoom.hu megírta a vásárlás tényét, míg korábban a két Airbus A319-es és az új géphez hasonló Dassault Falcon 7x érkezéséről hosszas beszámolót adott ki a honvedelem.hu.

A korábban beszerzett gépek februári bemutatóján, az akkori hadügyminiszter Simicskó István azt mondta: „a most beszerzett Airbus A319-esek nem kormánygépek, feladatuk a csapatszállítás, polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás.”
Ezt követően Lázár János aki korábban még a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt szintén kifejtette, hogy a Honvédség által vásárolt gépek „a légi szállító képesség helyreállítására” lettek vásárolva, tehát nem kormányzati célokra.

Közben kiderült, hogy az állami Légügyi Hivatal aktuális, december 3-i polgári légi jármű adatbázisában szerepel egy ugyanilyen gép HA-LKX polgári lajstromjellel, a tulajdonosaként pedig a HM leánycége, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI) szerepel a papírokban. Tehát, ez a gép semmiképpen nem szolgálhat katonai műveleteket, alapvetően nem is arra lett üzembe helyezve. Ennek a gépnek a meglétét folyamatosan próbálták eltitkolni.

Korábban már kiderült, hogy Orbán a Honvédség Airbus A-319-esével utazott a Milánóba, hogy operát nézzen. A Honvédelmi Minisztériumot többször is megkeresték már azzal, hogy Orbán Viktoron kívül – akit sokszor fotóztak már le a Honvédség gépéből kiszállni – ki használja még a gépeket, melyek a Magyar Honvédség és a minisztérium leghatározottabb állítása szerint nem kormánygépek, de a megkeresésekre nem válaszoltak.

Most az RTL Klub Híradójának megerősítette Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke, hogy a miniszterelnök többször utazott már magántulajdonú géppel, azóta amióta a Honvédség új gépeket vásárolt viszont már azokkal utazik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!