Újra magyarázkodnia kell Brüsszelben, de ezt nem lehet már kidumálni

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs / MTI

Johannes Hahn, az európai szomszédságpolitikáért és csatlakozási tárgyalásokért felelős biztos szerdán közölte Twitter-üzenetében, hogy ha bebizonyosodik, tényleg kapott Magyarországtól politikai menedékjogot Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök, akkor alapos magyarázatot vár majd Orbán Viktortól, adta hírül a 444.hu.

Mint kiderült Nikola Gruevszkit két éves börtönbüntetésre ítélték hazájában. A börtön elől magyar úti okmányokkal, magyar diplomata autókkal szökött Magyarországra, ahol benyújtotta menedékkérelmét és egy rendkívül gyors eljárást követően megkapta azt.
A magyar kormány szerint minden a megfelelő módon zajlott és nem ők intézték a volt macedón miniszterelnök Magyarországra jutását, valamint ez egy egyszerű jogi eljárás melyet az ellenzék nagyít ennyire fel.
Macedónia bejelentette, hogy kéri a volt kormányfő kiadatását Magyarországtól, melyre egyelőre még nem érkezett hivatalos reakció a magyar kormánytól.
Az ügy hatalmas nemzetközi botrányba keverte Magyarországot!

Hahn, az Európai Bizottság osztrák tagja kiemelte, hogy a jogállamiság továbbra is alapvető elv a tagállamok és az unióhoz csatlakozni kívánó országok számára: “Ez kulcsfontosságú Európa hitelessége szempontjából”!

A Gruevszki-ügy egyre nagyobb nemzetközi figyelmet kap, és most minden a magyar kormány döntésén múlik. Ha nem adják ki a volt macedón kormányfőt, még nagyobb botrányba keverik az országot, melynek nemzetközi szinten így is rossz a megítélése.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!