Ilyen beszédet még senki nem mert mondani a Parlamentben, nem is engedték végigmondani

Fotó: Soós Lajos / MTI

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusának felszólalása kiverte a biztosítékot Latorcai Jánosnál, az Országgyűlés alelnökénél. A felszólalás apropója a kormány új törvényjavaslata volt, miszerint több pénzt osztanának szét a civilek között, de a CÖF elnöke kezelné a pályázatokat, így nagyjából csak azok kapnának pénzt, akik a kormány mellett állnak.

Tordai Parlamenti felszólalását a megszokott módon kezdte:
„Köszönöm a szót, elnök úr! Tisztelt Országgyűlés, kedves polgártársak! Az Országgyűlés előtt fekvő civiltörvény-módosítással és általában a Fidesz civilekkel kapcsolatos politikájával kapcsolatban a Párbeszéd a következőkre szeretné felhívni a figyelmet: CÖF…”

Majd a Párbeszéd politikusa innentől kezdve csak annyit mondott: CÖF, CÖF, CÖF, CÖF, CÖF….

A politikus rendhagyó felszólalásába az Országgyűlés alelnöke szólt többször is közbe:
“Képviselő úr, ön az Országgyűlés jegyzője, ne tegye már bohóckodás tárgyává a Parlamentet!”
“Képviselő úr, kénytelen vagyok figyelmeztetésben részesíteni, és jelzem önnek, ha még egyszer figyelmeztetem, akkor a házszabály értelmében ki kell zárnom a mai napi vitából.”

Tordai az utolsó figyelmeztetést követően – elkerülve az aznapi kizárást – befejezte felszólalását, de zárszóként még elmondta, hogy “CÖF, CÖF, CÖF”.

Tordai ötletgazdagnak bizonyul ha a haza sorsáról van szó, van hogy cöffözik, van hogy bohóc orral szaladgál a parlamentben. Lehet pályát tévesztett, cirkuszban jobban érezné magát. Kíváncsian várjuk, hogy a bolondozáson kívül van-e más is a tarsolyában, ha már országgyűlési képviselő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!