Ilyen nincs: újabb ember távozik az LMP-ből

Fotó: Beliczay László

Ezúttal EP-képviselője hagyja ott az egykor szebb napokat megélt zöldpártot.

Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője az Index szerint levélben már tájékoztatta döntéséről az LMP elnökségét. Tegnaptól a képviselő elvileg már nem is tagja a pártnak, ma pedig bővebben beszélni fog döntése hátteréről.

Ha lehet hinni a híreknek, már most lehet tudni egyet s mást azonban arról, miért távozik Meszerics a pártból. A képviselő állítólag a párt stratégiai irányváltásával nem tud azonosulni, mint mondta, nem tudná megvédeni azt jó lelkiismerettel a nyilvánosság előtt. Meszerics szerint akkorára nőtt a távolság az ő személyes politikai meggyőződése és a párt irányvonala között, amit már nem lehet feloldani, ezért döntött a távozás mellett.

Ismeretes, az elmúlt időszakban több vezető politikusa is otthagyta az LMP-t, először Hadházy Ákos volt társelnök lépett ki, nemrégiben pedig Szél Bernadett, a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje jelentette be, hogy nincs tovább maradása a közösségben. Szabó Szabolcs, az egykori Együtt képviselője, aki a ciklus elején csatlakozott az LMP frakciójához, szintén távozott, ő Széllel együtt közölte döntését.

Volt, aki Schiffer András esetleges visszatérésének hírére lépett ki, de voltak olyanok, akiknek az LMP vérszomjas etikai bizottságával gyűlt meg a bajuk. Meszericsnek valószínűleg Ungár Péter párton belüli megerősödésével és irányváltásával lehetett baja, Ungár ugyanis nemrégiben egy cikkében kommunikációs irányváltásra ösztönözte a teljes közösséget, mint írta, nem szégyen egyes kérdésekben egyetérteni a Fidesszel. A párt jobbra sodródására utalhat a Jobbikhoz való közeledése is, ami szintén emiatt szakadt a legutóbb, amikor kizárták Volner János volt frakcióvezetőt, amiért kritizálni merte a két párt egymáshoz közeledését.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!