Dráma: otthagyja az LMP-t a párt volt társelnöke

Kép forrása. MTI, archív

Szél Bernadett Facebook-oldalán keresztül jelentette be kilépését.

Bár eddig is lehetett sejteni, hogy erre készül, de most maga a politikus is megerősítette: kilép az LMP-ből, és a párt parlamenti frakcióját is ott hagyja. Szél korábban évekig a párt társelnöke volt, a választási kampányban még miniszterelnök-jelöltnek is felkérték.


A választást követően az LMP-ről szinte kizárólag csak a botrányai miatt lehetett hallani: Hadházy Ákos, Szél mellett a párt másik korábbi társelnöke előbb azzal vádolta meg az LMP-t, hogy összejátszott a Fidesszel, hogy aztán egy verekedést követően ő is ott hagyja a pártot. Az elmúlt hónapokban több belső eljárás is indult azokkal szemben, akik a párt etikai bizottságának állítása szerint támogatták az ellenzék koordinált együttműködését. Szélt el is tiltották az egyik ilyen vizsgálatot követően, hogy tisztségeket vállaljon a pártban, különös módon mégis megtarthatta társelnöki pozícióját. Az ellentmondást végül azzal oldotta fel, hogy augusztusban bejelentette: lemond a társelnöki és a parlamenti frakcióvezetői posztjáról is.

Miután az LMP nem szavazta meg a Fideszt elítélő Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben, Szél immár egyszerű képviselőként szembement a párt hivatalos álláspontjával, ugyanis közölte, ha rajta múlt volna, ő megszavazta volna a jelentést. Emiatt újabb eljárást indítottak ellene, párttársa, Sallai Róbert Benedek 17-szeres alapszabály-sértéssel vádolta meg.

Az eljárás végét úgy látszik Szél már nem várta meg, Facebook-oldalán közölte: vele együtt Szabó Szabolcs is távozik a frakcióból, akivel azonban folytatná a munkát, a jövőben a hátrányos helyzetű csoportok ügyét karolnák fel. A politikus egyébként igyekezett leszögezni: szerinte nincs harag közte és az LMP között, ő maga hálás az LMP eddigi támogatásáért.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!