F1: A döntés után megszólalt egy érintett – „Soha nem éreztem magam megalázó helyzetben!”

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media nemrég bejelentette, 2018-tól már ne lesznek rajtrácslányok a száguldó cirkuszban, azóta pedig már az is kiderült, hogy a csinos hölgyeket gyerekek váltják majd a versenyhétvégéken.

A szexi, csinos hölgyek jelenléte már hosszú évtizedek óta elfogadott dolog volt a Forma-1 berkeiben, a Liberty Media kereskedelmi vezetője, Sean Bratches azonban úgy fogalmazott, a rajtrácslányok nem illenek bele a száguldó cirkusz jövőképébe, és a társadalmi normákkal is ellentétesek.

Most pedig megszólalt egy olyasvalaki is, aki pontosan tudja, milyen feladatot is jelentett rajtrácslánynak lenni: a 2015-ös Osztrák Nagydíjon a 27 éves Julie Krautschneider Nico Rosberg Mercedese előtt pózolhatott, és örömmel fotózkodott a versenyre kilátogató rajongókkal.

„A rajtrácslányokkal kapcsolatos sztereotípia alapvetően az, hogy alulöltözött lányok bikiniben pózolnak a motorháztetőkön – de ez már a múlt. Manapság sokkal stílusosabb dologról beszélünk.”

„És tartom a kapcsolatot rengeteg rajtrácslánnyal, barátságok születtek. És mindenkinek ugyanaz a véleménye: sajnálatosnak tartjuk a döntést. Nagyszerű élmény volt így átélni egy nagydíjat, megismerni a pilótákat. Az, hogy egy hétvége erejéig belekóstolhattunk a Forma-1-be, felejthetetlen élmény marad. Kár, hogy többen ezt már nem élhetik át.”

„Kétségkívül vannak lányok, akik főállásban csinálják ezt. Ha az ember erre koncentrál, akkor nyilván pénzt tud csinálni belőle. Az én esetemben hobbiból karrier lett. Egy kis mellékállás volt ez, de van igazi munkám. Egészséges elegye volt ez a hobbinak és a munkának.”

„Soha nem éreztem úgy, hogy rajtrácslányként megalázó helyzetben lettem volna, vagy lenéztek volna ezért. Ezért is gondolom úgy, hogy nagy kár érte. Egy másodpercre sem néztem ki hülyének./…/Mindenki nagyon kedves volt velem. Az emberek megkérdezték, hogy készíthetnek-e fényképeket. Nagyon kényelmesen éreztem magam, jó kezekben voltam.”

„Egy kicsit sajnálatosnak tartom, hogy minket senki sem kérdezett meg erről. Egyszerűen csak eldöntötték. Hogy mi lesz a folytatás, majd meglátjuk. A ’bikinis buta szőke’ klisé már a múlté. Néhányan közülünk tanultak, voltak köztünk jogászok és ügyvédek is.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!