Világpestis a fiatal lányok elleni erőszak – legkevesebb 15 millióan szenvedik el évente

Egy szerdán – az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) által – bemutatott tanulmány szerint legkevesebb 15 millió 15-19 év közötti lány szenved el szexuális erőszakot. Gyakran partnerük, rokonaik és barátaik által, viszont csak minden századik kér segítséget emiatt.

“Egy ismerős arc. Erőszak a gyerekek és fiatalkorúak életében” című tanulmány szerint a legtragikusabb a helyzet Kamerunban, ahol minden hatodik lány és minden huszonötödik fiút nemi erőszak áldozata.

A jelentés szerint az Európai Unió 28 tagállamában minden tizennegyedik 15 év alatti lány szenved el szexuális erőszakot vagy bántalmazást. Az EU öt tagállamában – Luxemburgban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Hollandiában és Spanyolországban – 10 fiatal nő közül több mint egy élt át szexuális erőszakot felnőtt által 15 éves kora előtt.

Az UNICEF szerint 28 ország rendelkezik adatokkal arról, hogy az érintett lányok 90 százaléka ismerte bántalmazóját. A tanulmány összegzése általánosságban megállapítja: a 2-4 éves kisgyerekek háromnegyede, azaz világszerte 300 millió kislány és kisfiú tapasztal meg testi vagy verbális erőszakot az őt nevelőktől.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az iskoláskorú gyerekek fele (732 millióan) olyan országban él, ahol a verés, mint büntetési forma nem szűnt meg teljesen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!