Végre megüzenték az Orbán-kormánynak, két választása van: demokrácia lesz vagy demokrácia lesz!

(MTI/AP/Virginia Mayo)

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke “A miniszter félreért” címmel elmagyarázta, hogy miért nem vesznek részt azokon a tárgyalásokon, amelyek az oktatást érintik és a kormány által leírt forgatókönyv szerint történnek. Mendrey László a kormányinfón elhangzott mondatokat idézi, Balogh Zoltán azt mondta, készek arra, hogy tárgyaljanak a szakszervezetekkel, azonban nem érti Balogh, hogy milyen törvényi hátteret hiányolnak ehhez, azt mondta: „És mit írjunk le, hogy kerek legyen az asztal és 6 szék legyen körülötte, vagy mi kell ahhoz, hogy elmenjen egy kávéra a miniszterhez egyeztetésre”.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felhívta a figyelmet arra is, hogy abban a politikai közösségben, amelyhez hazánk tartozik, a kormányzat és az érdekvédelem közötti párbeszéd szigorú szabályrendszer mentén valósul meg, egyenlő felek részvételével. Szerintük ugyanis az egyeztetések fabatkát sem érnek jogszabályi garanciák nélkül.

Úgy fogalmaztak, “a politikai Muppet-show megalázó, megtévesztő káros gyakorlatában nem kívánunk részt venni! A súlyosan hamis és egyoldalú, önfényező kormánypropaganda pedig gyorsítja a mély válságban lévő közoktatás további romlásának ütemét, évtizedekre vetve vissza az abból való kilábalás esélyét”. Kiemelték, hogy a Köznevelési-stratégiai Kerekasztal álláspontja semmire nem kötelezi a kormányt.

A biodíszlet funkció pedig nem szerepel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének kompetenciái között.

Azt is leszögezik, hogy az oktatásban résztvevő szakszervezetek tevékenysége minden pártpolitikától mentes. „Tevékenységüket a szakmai és a munkavállalói érdekek mentén folytatják, annak a közegnek az érdekében, melynek képviseletére felhatalmazást kaptak tagjaiktól, s melynek maguk is tagjai.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!