Ebből botrány lehet: Szijjártó elküldte a ’csába a távozó holland nagykövetet

A holland diplomata a budapesti kerékpárosfelvonulást nyitotta meg

„Örülünk annak, hogy a holland nagykövet hazamegy, remélhetőleg ezt minél előbb megteszi/…/ Amíg a holland nagykövet nem megy haza, a külügyminisztériumban már nem szívesen látott vendég, egészen biztosan nem fogják fogadni semmilyen szinten”Magyarország külügyminisztere, bizonyos Szijjártó nyilvánult meg ilyen tahó módon egy diplomatáról mindössze azért, mert kritikus ÉS önálló véleményt fogalmazott meg Magyarországról.

S mert az országa jelentősen támogat magyarországi civilszervezeteket.

holland 2
Magyarország külügyminisztere – önmaga

Gajus Scheltema a 168 órának adott interjúban azt mondta, hogy a szélsőséges iszlamisták ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány. Továbbá megengedte magának azt a véleményt, hogy marxistának is nevezte Orbánék világlátását, arra hivatkozva, hogy

Magyarországon “csak pro és kontra álláspont lehetséges, valaki vagy velünk van, vagy ellenünk”.

Sőt úgy véli, hogy: “Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány./…/ Tény, hogy Magyarország a letelepedési kötvénnyel több bevándorlót fogadott be, mint amennyit az uniós kvótarendelet alapján kellene./…/ Nem pénzelhetjük a korrupciót, nem tarthatunk életben egy korrupt rendszert/…/ Sokkal átláthatóbbá, elszámoltathatóbbá, ellenőrizhetőbbé kell tenni a rendszert. A pénz jelenleg a helyi kormányokhoz folyik, és azt csinálnak vele, amit akarnak, ezen változtatni kell.”

Nem titkolta a magyar kormány brüsszeli beszariságát sem: “A magyar politikusok Brüsszelben távolról sem ilyen agresszívek. Az indulat itthon tör így elő belőlük, amikor saját szavazóikhoz beszélnek. Személyes találkozóink alkalmával Szijjártó Péterrel mindig szívélyes, baráti hangulatban tárgyalunk.”

Szijjártó Péter minderre szokásos kifinomultságával önkritikus érvek helyett kocsmai taplóként páros lábbal rúgta képen Magyarország egyik legerősebb gazdasági partnerországának a képviselőjét – persze szokásos bátorságával már csak hátulról, elmentében.

De ne csodálkozzunk Szijjártón: mindezt nem merné megtenni, ha a tapló főnöke, bizonyos Orbán nem bátorítaná fel minderre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!