Focikarrierjét áldozta újszülött unokaöccséért

Lulo Benitez egy argentin harmadosztályú csapat csatára volt. Hogy megmentse pólyás unokaöccse életét, abbahagyta a labdarúgást.

Kiderült, hogy kilenc hónapos unokaöccse egy születési rendellenesség miatt haldoklik, csak akkor maradhat életben, ha számára megfelelő májat ültetnek belé.

A vizsgáltok kimutatták, hogy Lulo mája jó a babának, amelynek egy darabját meg is kapta az alig pár hónapos Milo Romani. Az átültetés jól sikerült, mindkettőjüket a fővárosban, Buenos Airesben műtötték. Nem törődött azzal, hogy ez pályafutása végét jelenti.

A beavatkozásokra július elején került sor Buenos Airesben, a Hospital Austral de Pilarban. Hosszabb ideig tartottak, mint ahogyan arra számítottak.

„Komplikáció merült fel az operáció során. Az orvosok műtét közben vették észre, hogy a májamban két artéria található. Szerencsére ez végül nem volt akadálya annak, hogy a májamnak egy részét felhasználhassák. Ezért hosszabbak voltak az operációk, mint amire korábban számítottunk. Az enyém hétórás volt, Miloé tizenkettő” – mesélte a labdarúgó az El Argentino napilapnak.

Azt is elmondta, hogy olyan élményben lehetett része, amihez foghatót ritkán érezni.

„Egy pillanatig sem hezitáltam, hogy legyek-e donor, vagy sem. Semmi más nem érdekelt. Amikor megtudtam, hogy a májam jó Milónak, rögtön rendelkezésre álltam” – emlékezett vissza Benitez.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!