Balog Zoltán for president! Avagy vers mindegy kinek +VIDEÓ

BÉZÉ verset mond. Ja meg ő lesz Áder utódja...

Amint arról a napokban beszámoltunk felmerült, hogy Áder János 2017 után – vagyis államfői ciklusának lejártával nem marad tovább a Sándor Palotában, helyére pedig Balog Zoltán emberi-erőforrások minisztert ültetné be a Fidesz – vagyis Orbán Viktor. (Nyugi, tényleg van videó, a cikk végére tettem.)

A Fideszen belüli köztársasági elnök-castingról csak keveset tudni, s bár Orbán tavasszal még arról beszélt, hogy őt látná a legszívesebben az elnöki székben, Kósa Lajos szerint Balog lehetséges kinevezése “csak légből kapott ötlet”. Több forrás azonban arról számolt be, hogy a kormánypártok szeretnének a politika fősodrától távolabb eső – nem pártos személyt választani a posztra.

Mivel az államfő-jelölésről csak a tavaszi ülésszakban szavaz a Parlament, valószínűbb, hogy majd csak akkor nyitják meg újra a kérdést, elkerülendő egy elhúzódó és esetleg kínossá váló castingot.

Köztársasági elnököt a Parlament választ, melyhez a képviselők kétharmadának egybehangzó szavazata szükséges, ezért a Fidesz viszonylagos kényszerhelyzetben van, mivel nincs meg az “alkotmányozó többség” így alkura kényszerül. Az alkudozást pedig valószínűleg természetes parlamenti szövetségesével kezdi, így valószínű, hogy bár nem egy újabb Fidesz párttag lesz a köztársasági elnök-jelölt, mégis a “sajátjuk” kerülhet be, a két párt holdudvarának közös metszetéből előrántva.

Válaszul a baloldal is állít köztársasági elnök-jelöltet, de személyi kérdésekről csak a baloldali pártokkal lezajlott tárgyalás után döntenek – tette hozzá Molnár Gyula, az MSZP elnöke.

Mi nem is fűznénk hozzá többet, inkább hallgassuk meg kedvenc kortárs szabad versemet Balog Zoltán emberi-erőforrás miniszter előadásában!

(A felvétel igazi, a hang csak szinkron, de le a kalappal a készítők előtt.)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!