Jézusmária…!; Balog lehet Áder utóda

Nem baj, a focit szereti

Áder János nem különösebben erőltetné, hogy elvállaljon egy következő ciklust, és úgy tűnik, ezt már a miniszterelnök nem tolná túl – értesült az atv.hu. Csak az a dermesztő, hogy Balog Zoltán ülhett Áder köztársasági elnök helyére.

A Sándor Palotából az atv.hu-hoz eljutott „jelzések” szerint Áder János úgy készül, hogy 2017 májusa után, ha lejár a ciklusa, már nem lesz köztársasági elnök. Öt évvel ezelőtt, amikor elvállalta a felkérést, azt mondta Orbán Viktornak, csak egy ciklusra készül. Az azóta eltelt időben néhányszor elbizonytalanodott, most mégis nagyon úgy tűnik, hogy jövő tavasszal távozik.

A portál értesülése szerint a miniszterelnök a közelmúltban találkozott Áder Jánossal a Sándor Palotában, és minden bizonnyal szóba került közöttük a jövő májusi államfőválasztás is. A miniszterelnök – legalábbis hozzá közelállók így tudják – hosszú ideig kifejezetten szerette volna, hogy Áder János 2017-ben se hagyja el a Várat, annak ellenére se, hogy „a közöttük lévő feltétlen bizalmon alapuló kapcsolat már nem volt a régi”.

Hivatalosan nem, de lényegében eldőlt, hogy Balog Zoltán lehet Áder János utóda az államfői székben – tájékoztatta az atv.hu-t egy magas rangú kormányzati politikus.

Balog Zoltán személyét illetően csak az okozhatott némi bizonytalanságot, hogy a rendszerváltás óta kizárólag katolikus államfők – Göncz Árpád, Mádl Ferenc, Sólyom László – pozícionáltak a Sándor Palotában. Balog Zoltán pedig, mint köztudott, református lelkész.

De Schmitt Pál után szabadon ez nem jelenthet kiküszöbölhetetlen problémát.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!