Kósa Lajosnak le kell mondania – emberi életek foroghatnak kockán

Kép forrása: Máthé Zoltán - MTI

Kósa Lajosnak le kell mondania. Ebben nincs kétség. A saját érdekében pedig kérvényeznie kellene a rendőrségnél, hogy folyamatos őrizetet biztosítsanak számára.

Gondoljunk csak bele! Ha az ügyirat valódi, márpedig ezt a Fidesz nem cáfolta, Kósa Lajost komolyan elkezdhetjük félteni. A közjegyzői okiratnak ugyan nem tették közzé minden oldalát, és a megbízó nő nevét is kitakarták, az kiderül belőle, hogy Kósa Lajos arra kap felhatalmazást, hogy 4,35 milliárd euró értékben magyar államkötvényeket vásároljon és azokat elhelyezze a megbízója által vezetett FHB-s befektetési számlán. A részletekről itt írtunk.

Miért kell félteni Kósa Lajost? Azért, mert Csányi Sándor vagyona ötszörösének megfelelő összeg kezelését bízták rá, és mint közgazdász ember, ebbe bele is ment, holott a semmiből felbukkant háztartásbeli hölgy állítása szerint megvezette őt.

Most pedig mindez nyilvánosságra került, és itt annyi pénzről van szó, amennyi hivatalosan senkinek nincs Magyarországon, vagyis emberi életek foroghatnak kockán, ha ezzel a pénzzel bármi történne, vagy ne adj Isten, kibukna, hogy kié is valójában. Addig viszont nincs kétség: Kósának le kell mondania, hiszen amíg nem tisztázza az ügyet, ahogy arra a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke is felszólította, teljesen kizárt, hogy a hivatalában maradjon.

Ha pedig bármilyen formában is kezelte ezt a pénzt és terhelő információi vannak, az ijedtségtől nehogy „célzott” infarktust kapjon egy rendőrautó hátsó ülésén, mint ahogy ez történt Welsz Tamással is, viszont a saját testi épségét védve kérvényezhetné, hogy a rendőrség biztosítson számára folyamatos védelmet az esetleges vizsgálatok lezártáig. Ezt csak mint honfitársunknak, jó tanácsként mondjuk.

Kié lehet ez a rejtélyes pénz? Kinek lehet ennyi pénze, és vajon miből, ha a leggazdagabb magyar sem érhet a nyomába? Mi köze ehhez az összeghez Kósa Lajosnak? Elképzelhető, hogy itt sokkal megrázóbb titkok rejlenek a mélyben?

Annyi biztos, hogy az ügy kibukott, és ha ennyi pénzről van szó, akkor bizony nem lehet eltusolni az igazságot…

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!