Lebuktak – Újabb jel, hogy a Mi Hazánk a Fidesz bábja!

A Kásler Miklós vezette Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársa, Borvendég Zsuzsanna történész a Mi Hazánk harmadik számú EP-jelöltje.

A legutóbbi felmérések 6 százalékra mérték a szélsőjobboldali pártot, így van esély arra, hogy képviselőt küldjenek az EP-be. Mivel a Mi Hazánk listáján Toroczkai László és Dúró Dóra nem veszik majd fel a mandátumukat, így ha sikerül helyet szerezniük, azt Borvendég kapja meg.

Ez önmagában még nem lenne hírértékű, csakhogy korábban Tarr Zoltán református lelkészt azért rúgták ki állami állásából, mert felszólalt Magyar Péter Kossuth téri tüntetésén, így megrendült benne a hatalom bizalma, Borvendég ellenzéki színekben való indulása azonban nem vált ki hasonló hatást.

Borvendéget miniszteri közbeavatkozás menthette meg a kirúgástól

– írja a Válasz Online, mely hozzáteszi, hogy a történész nem jelezte előre munkahelyén, a Kásler vezette intézetben, hogy az egyik ellenzéki párt jelöltjeként indul a júniusi választáson.

A Mi Hazánk leadta az EP induláshoz szükséges ajánlásait, így Borvendég hivatalos jelöltté vált, ennek ellenére mégis a Magyarságkutató munkatársa maradt, ez pedig sokat elárul a Mi Hazánk és a Fidesz viszonyáról.

Az már korábban is sokszor téma volt, hogy a kormánypárt „szatelit pártja” a Mi Hazánk, ez pedig a parlamenti szavazások alkalmával is be szokott bizonyosodni. Ha a Fidesznek nem lenne meg a szükséges szavazata egy-egy határozat elfogadásánál, akkor a Mi Hazánkos politikusok rendszerint kisegítik őket. 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!