Iszonyat mennyiségű lóvé megy az orosz és ukrán nyugdíjasoknak

Rengeteg pénzt költ az állam Orosz és Ukrán nyugdíjasokra. Bár tudjuk, hogy a Habony média mindent megtett azért, hogy Orbán Viktort a nyugdíjasok védőszentjeként állítsa be, bizonyára emlékeznek még Kusovszky Imrénére a Fidesz egyik kedvenc házi nyugdíjasára. Az idős hölgy még a királyi TV-ben hálálkodott Orbán Viktornak a 10 rongyos Erzsébet-utalványért. Az, hogy a Fidesz miként használ fel idős embereket arról itt írtunk korábban.

Magyarország kormányának hivatalos Youtube csatornájára még volt képük felrakni egy videót, ahol Orbán Viktor bejelenti, hogy a kőkemény 0,9 százalékos nyugdíjemelés helyett 1,6 lesz a nyugdíjemelés 2017-ben.

A nyugdijas.com részletesen közli, hogy mennyi pénz folyik már megint ki az állam zsebéből külföldi nyugdíjasokra.

Az állam évi 13 milliárdot költ az orosz és az ukrán nyugdíjasokra! Állítólag már elkezdődtek azok az egyeztetések, melynek során felülvizsgálnák az Ukrajnával és Oroszországgal kötött kétoldalú nyugdíj-megállapodásokat, amit még egy 1963-as rendelet szabályoz.

A ma is hatályban lévő jogszabály alapján az ukrán és az orosz állampolgárok számára is meg kell állapítani a nyugellátást, ha valaki a hazájában megállapított nyugdíjáról lemond, például azért, mert Magyarországra költözik. Természetesen ez a legritkább esetben történik meg, viszont ezt jószerivel nem is ellenőrzik a magyar állami szervek.

Bővebben itt olvashatják.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!