Tovább romlott a helyzet – Ide vezetett Orbánék inkompetenciája!

Sajnos teljesen általánossá vált, hogy folyamatosan szűnnek meg egyes kórházakban, szakrendelőkben az ellátások. Nyilván, ha nem Magyarországról lenne szó, hasonló esetben már minimum az illetékes miniszter, de inkább az egész kormány lemondott volna!

Most az újabb leállás az oroszlányi szakrendelőben következett be, ahol szakemberhiány miatt elérhetetlen az ultrahangvizsgálat.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján közzétett határozat szerint

„átmeneti” szakemberhiány miatt december végéig biztosan szünetel a járóbeteg ortopédia, a bőr- és nemibeteg ellátás, és a klinikai onkológia is

– írja a 444.hu, mely hozzáteszi, hogy a betegeknek mostantól Tatabányára kell utazniuk, ami autóval félóra, tömegközlekedéssel egy óra alatt érhető el.

Az alapellátás részeként számon tartott ultrahang diagnosztika hónapokig nem lesz elérhető Oroszlányban, ami Kunetz Zsombor egészségügyi elemző szerint komoly gondot okozhat: „Képzeljük el, hogy van egy tumorgyanús beteg, akinek ultrahanggal kéne bizonyítani adott esetben, hogy van e nagyobb probléma vagy nincsen. Csakhogy ennek a betegnek nem hogy utaznia kell, hanem hosszabb várakozásra is kényszerül.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!