Mit csináljak ha a nyakamon marad másfél tonna Erzsébet-utalvány?

ÉS 2017 januárjától már senkinek sem éri meg odaadni béren kívüli juttatásként? A válasz egyszerű. Az év utolsó hónapjában kiszórom! Úgyis jönnek a választások, nem kell bezúzni, a nyugdíjasoknak meg jó lesz! WIN-WIN!!!

És ennyi. Lázár János kitalálta a tutit. A Karácsonyi Nagy Erzsébet-utalvány Osztogatás startra kész, a közszférában dolgozó (szociális munkások, járási hivatali alkalmazottak stb.) emberek ezrei már fel lettek készítve arra, hogy egy pár napig majd nem nyit ki a hivatal, de azért ne örüljenek, nem extra szabadságot kapnak, hanem majd ajtóról ajtóra járhatnak kopogtatni, néniket és bácsikat kell felkeresniük és átadni nekik 10.000,- forintnyi „erzsit”. Orbán Viktor személyes jókívánságaival együtt. Persze a jobboldali média fennhangon harsogja, hogy ez nem kampányfogás.

Jó, de akkor mi a kampányfogás? A jobboldali (Fideszes) médiatúlsúly egy jó előre legyártott védelmi mechanizmust épített az akció köré. A lényeg, hogy aki netán fenntartásokkal kezelné a pénzosztást utalvány-osztást, az nagyon gyorsan érezze magát nagyon rosszul.

A kedvenceim:

  1. A nyugdíjasoknak kiosztott pénz végre valami, nagyon csúnya dolog sajnálni tőlük ezt a kis pénzt.
  2. Nem is olyan kis pénz az!
  3. A szocik elvették a 13. havi nyugdíjat és most is támadják a kormány intézkedését, hát ejnye!
  4. Már az is baj, ha adunk?
  5. Senki nem vesz itt kérem szavazatokat, soha nem is vett, és egyébként is mi az?
  6. Akinek ez nem tetszik az egy fanyalgó hazaáruló liberális szemét.

Tessék tehát nem hányni az egésztől, tessék tehát nem odanézni, nem szólni, nem gondolni.

Mivel hazánkban két és félmillió nyugdíjas él – és ők javarészt megjelennek a választásokon – kifejezetten kapóra jöhet a kormánynak, ha megjelenik egy állami alkalmazott az ajtóban karácsony előtt, és átad nekik pár ezer forintnyi lényegében megszűnő utalványt a választási kampány kezdő aktusaként.

Orbán Erzsébet-utalványt szór Karácsonyra (Ismeretlen Alkotó 2016)
Orbán Erzsébet-utalványt szór Karácsonyra (Kelemen László 2016)

Valószínű, hogy végül a postások kézbesítik a kormány karácsonyi ajándékát, mivel a szakszervezetek már hevesen tiltakoznak, folytatása következik.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!