Orbán már érzi a vesztét – Ez döntheti meg az autoriter rendszerét!

Debrecenben tartotta csütörtöki országjáró kampányrendezvényét az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség, ahol felszólalt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is.

Az ellenzéki politikus kifejtette, hogy szerinte a jelenlegi jobboldali autoriter rendszert csak balról lehet legyőzni, majd hozzátette:

„Nekem nem kell a Fidesz, még Orbán nélkül sem”.

Az elfogadásról és az együttműködésről szól a demokrácia, de a demokrácia és a piacgazdaság önmagában nem képes biztosítani a magas életszínvonalat a társadalom széles rétegei számára. Ehhez kell egy okos baloldali állam, kell egy olyan baloldali útiterv, amelyben a társadalmi igazságosság a vezérvonal, mert lehet fejlődni úgy is, hogy „nem hagyunk tömegeket hátra” – mondta Kunhalmi Ágnes, aki beszélt arról is, hogy szerinte nem szabadna gyermek és gyermek között különbséget tenni, a szegény családba született gyermekeknek is járnia kellene a támogatásoknak.

Ma nem az a tét, hogy egy európai szuperállam jön-e létre – amellyel Orbán riogat -, hanem az, hogy meg tudjuk-e őrizni Európát politikai szövetségnek, vagy európai tagállamok laza kereskedelmi, gazdasági szövetségévé épül le a közösség.

A kérdés ma az, hogy Orbán és szövetségesei szétverik-e a szociális Európát, hiszen a jóléti intézményeket már tönkre is tették hazánkban.

A baloldali-zöld közösség egy erős vár, amely kitartó és képes lesz leváltani Orbán autoriter rendszerét.

Az eseményen a többi felszólaló is a baloldali-zöld, szociáldemokrata együttműködés mellett tett hitet. Ez a szövetség képes lesz sikert elérni a választásokon, ez a szövetség a biztos pont, amely egy európai, tisztességes Magyarországot fog megteremteni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!