Leleplezték a Fidesz álcivil emberét! Iszonyú amatőr módon bukott le!

Ádám Csaba lebukott álcivil jelölt – a háttérben Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere

A Fidesz politikusai bujkálnak, és próbálják az ügyet agyonhallgatni!

Lebukott egy magát civilnek mondó képviselőjelölt, akiről most kiderült: valójában a Fidesznek dolgozik Szolnokon. Az önkormányzati választáson függetlenként induló Ádám Csabáról régóta suttogták a városban, hogy Szalay Ferenc fideszes polgármester embere, de a férfi ezt mindig kikérte magának. Amikor például azt kérdezték tőle, miből fizeti a saját magát népszerűsítő rendezvényeket, miközben az egyesületének 2022-es pénzügyi beszámolója szerint csupán 140 ezer forint bevétele volt, azt felelte: pályázati pénzekből és magánszemélyek támogatásából vannak forrásai. Mostantól azonban már letagadni se tudja, hogy kormánypárt áll mögötte. Szolnok valódi ellenzéki pártjai ugyanis kiderítették, hogy

a Ténykergetők nevű fideszes portál és a Minden Döntés Számít nevű, elvileg független párt domain neveit Ádám Csaba cége használja!

Az álcivil férfi lebuktatásához nem kellett sokat nyomozni: az ellenzéki pártok egyszerűen csak lekérték a domain nevek központi nyilvántartását, amelyből feketén-fehéren kiderült, hogy a hónapok óta az ellenzéket mocskoló fideszes oldal, és a nemrég feltűnt kamupárt mögött Ádám Csaba cége, az Adacsa Kft. áll. Íme:

0313 DOMAIN

Mivel a megdönthetetlen bizonyítékokat azonnal lementették, teljesen egyértelművé vált, hogy

a magát civilnek nevező férfi próbálja besározni a Fidesz ellenfeleit, és ő pénzeli az ellenzéki szavazókat megosztani próbáló párt oldalának működését is!

És ez még nem minden! Némi kutatás után az is kiderült, hogy Ádám Csaba a saját telefonszámával adott fel hirdetést a Ténykergetők egy posztjának népszerűsítésére! Egészen döbbenetes ez az infantilis önleleplezés, ha figyelembe vesszük, hogy a férfi informatikai vállalkozást vezet…

A bizonyítékok nyilvánosságra kerülése óta Szolnokon az álcivil Ádám Csaba lelepleződése a téma.

A helyi Fideszt érezhetően megütötte a botrány, mert politikusai a lebukás óta bujkálnak, és abban bíznak, hogy sikerül az ügyet eltussolni.

Nem ez az első eset, amikor a kormánypárt csalással és a szavazók félrevezetésével próbálja manipulálni a június 9-i önkormányzati választás eredményét. Tavaly szeptemberben Budapesten, a XVIII. kerületben a fideszes Lévai István Zoltán ajánlott 5 millió forintot a Magyar Kétfarkú Kutyapárt egyik politikusának, hogy induljon el és ossza meg az ellenzéki szavazókat. Arról az esetről hangfelvétel készült, a lebukott Lévai pedig még a Fideszből is kilépett. Szolnokon is hasonló mintát követnek az események:

a helyi LMP kivételével összefogásban induló ellenzéki pártok felszólították Ádám Csabát, hogy azonnal távozzon a közéletből!

Mivel a Fidesz igyekszik agyonhallgatni a történteket, a városban most az az általános vélekedés, hogy Ádám Csaba további sorsa attól függ, mennyire sikerül a kormánypártnak a botrányt Szolnokon belül tartani.

FRISSÍTÉS: Időközben kiderült, hogy a fideszes álcivil Ádám Csaba lefoglalta a valódi szolnoki ellenzéki pártokat tömörítő Tegyünk Szolnokért Egyesület domain nevét, és most magyarázatként azt a látszatot próbálja kelteni, hogy az ő cége nem csak a Fidesznek, hanem az ellenzéknek is dolgozik. Ám a férfi ezzel még nagyobb bajba került: az ellenzéki pártok ugyanis felszólították, hogy szerződéssel, illetve számlákkal igazolja, kinek a megbízásából foglalta le a tegyunkszolnokert.hu domain nevet. A szolnoki ellenzék szerint Ádám Csaba akciójának a hátterében a Fidesz-KDNP állhat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!