Erre már nehéz szavakat találni – Nézzék, mit szavaztak meg ismét a kormánypárti képviselők!

Orbán és Semjén a Parlamentben (kép: MTI)

Talán nem ér senkit sem váratlanul, de a Fidesz-KDNP parlamenti többsége ismét meghosszabbította a háborús veszélyhelyzetet!

A szavazáson a kormánypártok 135 képviselője igennel, míg 47 ellenzéki nemet nyomott, tartózkodás pedig nem volt – írja a 444.hu, mely hozzáteszi, hogy a háborús veszélyhelyzetet 2022 májusában jelentették be, amivel Orbán felhatalmazást kapott arra, hogy olyan rendeleteket alkosson, amivel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

A háborús veszélyhelyzet egyébként a járványügyi veszélyhelyzetet váltotta fel, így gyakorlatilag már négy éve rendkívüli jogrendben élünk. Ez azonban picit ellentmond annak, amit Gulyás Gergely ígért 2020-ban:

„hiába vádol minket a baloldal azzal, hogy a különleges jogrend örökké fog tartani, korábban ér véget, mint a legtöbb európai országban”.

Ez nem jött be, mivel Magyarország az egyetlen európai ország, ahol a különleges jogrend ilyen sokáig fennáll, és ennek révén a miniszterelnök teljhatalmat gyakorol az ország irányítása felett!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!