Újabb egészségügyi leállás – Egyre kritikusabb a helyzet az ágazatban!

Újabb leállás az egészségügyben! Az Orbán-kormány az elmúlt 14 évben kivéreztette az egészségügyet, így szinte már minden hétre jut egy hír, melyek arról szólnak, hogy épp hol és melyik osztály kénytelen leállni.

Most a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátása kényszerül átmeneti leállásra, a betegeket Zalaegerszegre, Nagykanizsára, Ajkára és Kaposvárra irányítják át!

A leállás okát nem közölték, a facebookon is közzétett hír alatt a hozzászólásokat pedig letiltották.

Hasonló leállásra kényszerült tavaly év végén a budapesti Szent Imre kórház szülészetének ügyeleti ellátása, illetve a jászberényi kórházban is a szülészet akadozott, ott csak hétközben és nappal lehetett szülni.

A 444.hu cikke kiemeli, hogy a felsorolt kórházak nem egyedi esetek, ugyanis Szolnokon is előfordult olyan időszak, amikor csak hétfőn, szerdán és sürgős esetekben lehetett szülni, illetve Szentesen tavaly januártól átmenetileg zárva voltak a szülészeti- és az újszülött ellátási osztályok, Mosonmagyaróváron csak hétköznap lehetett szülni, Mohácsról pedig Pécsre irányították a szülő nőket.

Az osztályok átmeneti vagy végleges leállása, az orvoshiány egyértelmű jele, melyet a kormányzat próbál tagadni, és elszigetelt, egyedi eseteknek titulálják a hasonló fennakadásokat. Az azonban mára sokak számára egyértelmű, hogy az egészségügy hatalmas gondokkal küzd, melyet Orbánék 14 év kétharmados kormányzással sem tudtak megoldani!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!