Egységesen és elszántan száll szembe Orbánnal az MSZP – két új elnöke vezetésével

0919 Kunhalmi Toth Bertalan

Lesz ellenzéki összefogás! Ezt az erős üzenetet küldte mindenkinek az MSZP tisztújító kongresszusa, amikor 86 százalékos arányban a párt két társelnökévé választotta Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant. Az egységet sugárzó eredmény azt jelzi a Fidesznek, hogy az ellenzék egyik meghatározó pártja új stratégiával készül Orbánék 2022-es leváltására.

Kormányváltásra és korszakváltásra van szükség Magyarországon. Röviden így foglalta össze az MSZP céljait a két társelnök. Kunhalmi Ágnes azt is világossá tette, hogy ez csak az emberekkel együtt lehetséges. Mint mondta,

az Európai Unió nem fog minket megmenteni bennünket, de mi, magyarok megmenthetjük az Európai Uniót Orbántól 2022-ben.

Tóth Bertalan a megválasztását követő beszédében kijelentette: a Fidesz leváltásához három feladatot kell teljesíteni. Fel kell számolni a félelmet, meg kell szüntetni az igazságtalanságokat, a fideszes rombolás helyett pedig el kell kezdeni az építkezést. „A tíz éve tartó gyűlöletpolitika rengeteg kárt okozott a lelkekben, de a magyar emberekben még mindig ott él a szolidaritás, a szabadság, az igazságosság és az egyenlőség iránti vágy. Nekünk erre a társadalmi igényre kell építenünk a politikánkat, mert ezek baloldali értékek. Ezeket az értékeket mi képviseljük!” – mondta Tóth Bertalan, aki szerint a félelem megszüntetése alapvető fontosságú.

„Milyen világ az, ahol az emberek lassan már egymás között sem mernek őszintén beszélni és a rendőrség hajnalban bárkit elvihet egy Facebook bejegyzés miatt?”

– tette fel a kérdést, majd kijelentette: a félelem felszámolása miatt harcolnak a bíróságok függetlenségéért, a sajtó, a művészetek és az oktatás szabadságáért, a demokrácia és a szabadságjogok, a jogbiztonság és a jogállam helyreállításáért.

Az MSZP társelnöke szerint a Fidesz bukásához a igazságtalanságok megszüntetése is kell. Mint mondta,

az nem járja, hogy az uralkodó elitnek még a gyerekei is kastélyokat vesznek, a hétköznapi fiatalok többségének pedig az első lakás is csak álom!

Nem járja, hogy több mint egymillió nyugdíjas naponta kényszerül dönteni: gyógyszert vagy élelmet vegyen, több százezer ember nem jut hozzá az egészségügyi ellátáshoz, a dolgozókat pedig maga az állam szolgáltatja ki a tőkéseknek.

„Nekünk ezeket az igazságtalanságokat kell megszüntetnünk” – jelentette ki Tóth Bertalan, kiemelve: egyenlő esélyt fognak teremteni az oktatásban, az egészségügyben, európai szintű béreket és megélhetést biztosító nyugdíjakat akarnak. Majd a politikus úgy folytatta, hogy

Orbánék leváltásának harmadik feltétele a fideszes rombolás megszüntetése.

Az MSZP ezért fellép a környezetrombolás ellen, amit Paks 2 megépítése, a Balaton és a természetvédelmi területek kisajátítása jelent. De ez nem elég: Tóth Bertalan szerint újjáépítés is kell. „Olyan világot akarunk építeni, ahol szabadság van, jogbiztonság van. Ahonnan nem akarnak elmenni gyermekeink, ahol mindenkinek esélye van a megélhetésre és jobb életre. (…)  Ahol a tanulás és a gyógyulás nem luxus. Ahol az emberek odafigyelnek egymásra és van szolidaritás. Békés, nyugodt és biztonságos országban szeretnénk élni.”

Az a nagyarányú felhatalmazás, amivel az MSZP a két társelnököt és a párt többi vezetőjét megválasztotta, azt jelzi: Magyarország baloldali pártja megértette a választók akaratát és egységesen, elszántan készül Orbánék leváltására.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!