Kínos helyzetben találta magát Orbán, nem volt hova menekülnie!

Orbán Viktor a sajtó előtt // kép: Orbán Viktor Facebook

Az EP-választás reggelén Orbán Viktor miniszterelnök is elment szavazni, melynek alkalmából kiállt az újságírók elé, hogy válaszoljon néhány kérdésre – közölte a 444.hu.

Mindamellett, hogy megkérdezték tőle, mit gondol a részvételi arányról, az újságírók arra is kíváncsiak voltak, mi a véleménye az osztrák modellről, melyet nemrég még ő ajánlott és ami azóta teljesen megbukott.

A választási részvételről elmondta, hogy most sokkal magasabb arányra számít, mivel szerinte a magyaroknak már nagyobb rálátásuk és tapasztalatuk van ebben a kérdésben mint korábban.

A magas szavazati arány kedélyes diskurzusa után jött a számára kellemetlen rész, felemlegették az újságírók neki, hogy korábban azt nyilatkozta a Kleine Zeitungnak az osztrák modellről, hogy:

“Én azt javaslom Európának, ami Ausztriában történik. Európának át kellene vennie az osztrák modellt. A jobbközép a jobboldallal működik együtt. Budapestről nézve ez sikeresnek tűnik. Stabilitás van, látom a gazdasági célokat, az adócsökkentést, és úgy tűnik, hogy Ausztriában jó dolgok történnek.”

A május elején adott interjú után azonban megbukott az osztrák kormány egy napvilágra került rejtett kamerás felvétel miatt. Így felvetődött a kérdés, hogy Orbán még mindig az osztrák modellt ajánlaná-e?

A miniszterelnök röviden kijelentette, hogy

“az olaszra nyergeltem át”.

Az újságírók azonban nem elégedtek meg ezzel a válasszal, így tovább forszírozták Orbánt. Megkérdezték, hogy mi a baj az osztrák modellel. Orbán azonban erre is csak röviden válaszolt: “az most megszűnt”.

Mielőtt a miniszterelnök sietősen távozhatott volna a Rogán Antal által vezetett gépjárművel, a külföldi újságírók megkérdezték tőle, hogy elfogadja-e a Fidesz Matteo Salvini ajánlatát és csatlakoznak-e a szélsőjobbhoz.

Orbán erre a kérdésre kifejtette, hogy a bevándorlás ügye teljesen megváltoztatja az erőviszonyokat Európában, de az egyelőre a jövő kérdése, hogy ki kivel áll össze.
Tehát konkrét választ most sem sikerült adnia a miniszterelnöknek a szélsőjobbhoz való csatlakozásról, azonban nem is tagadta, utasította el a felvetést.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!