Bebiztosították magukat – Már Tiborcz István is kaphat katonai védelmet!

Csütörtök este jelent meg az a kormányrendelet, mely kibővítette azoknak a körét, akiknek a személykíséretét biztosíthatja a Honvédség – írta meg a HVG.

Az eddigi rendelkezés szerint, a vezérkari főnök és egyes felső vezetők „házas- vagy élettársa és gyermeke részére biztosítja a Honvédségnek a felkészített erőkkel védett személyek személykísérésében való részvételéhez szükséges személyi és technikai feltételeket”

Ezek közé tartozik például a köztársasági elnök, az Országgyűlés elnöke (Kövér László), a miniszterelnök, a miniszterek, a miniszterelnök politikai igazgatója (Orbán Balázs), a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója (ez néhány napja Biró Marcell), az államtitkárok és a kormánybiztosok.

Ezt a listát terjesztik most ki a Polgári törvénykönyv szerinti hozzátartozókra,

akik közé tartoznak a szülők, testvérek, „az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa”,

vagyis például sógorok, vők és menyek, apósok és anyósok. Sőt vonatkozik a rendelet a felsorolt vezetők „által kijelölt közreműködőre” is, így ezek alapján katonai védelmet kaphat például Tiborcz István is!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!