Magyar Péter ledobta az Orbán-kormányt megbuktató bombát, de a robbanásra még várni kell

Fotó: Népszava

Olyan hangfelvételek vannak nála, amik miatt „a kormánynak le kell mondania”!

Súlyos bűncselekményekkel vádolta meg a Fidesz-kormányt Magyar Péter szerdán a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, ahol négy órán át tanúként hallgatták ki a Völner–Schadl-ügyben. Varga Judit volt férje állítja, hogy állításait az általa készített hangfelvételek támasztják alá, az információk pedig részben volt feleségétől, illetve Gulyás Gergely minisztertől származnak.

Magyar Péter kijelentette: Rogán Antal tudott a Schadl-ügyről, sőt: a miniszter és/vagy az ő emberei bementek az ügyészségre, és „manipulálták” az ügy iratait!

Magyar Péter kijelentette: arra is vannak bizonyítékai, hogy a Fidesz-kormány Schadl őrizetbe vétele előtt fél évvel már tudott a későbbi vádlottak titkos megfigyeléséről, és erről tájékoztatták Völner Pált. A férfi elmondta, hogy a kihallgatása március 26-án folytatódik, akkor fogja átadni az ügyészeknek a nála lévő bizonyítékokat. Arra a kérdésre, hogy miért csak most áll elő ezekkel, Magyar Péter azt felelte: „ezeket a bizonyítékokat anno még a családom védelme érdekében készítettem, amikor megtudtam, hogy ez egy maffiaállam, amiből nagyon nehéz kiszállni. A családomat már nem tudom védeni, de az országot még megpróbálom.”

Magyar szerint a nála lévő bizonyítékok alapján a kormánynak nem lesz más lehetősége, mint hogy benyújtja a lemondását!

Varga Judit volt férje kijelentette: az a célja, hogy a hangfelvételek a nyilvánosság elé kerüljenek, de erről még az ügyészekkel is egyeztetnie kell, hogy a közlés nem veszélyezteti-e a nyomozás érdekeit, nem törvényellenes-e, illetve az ügyvédje tanácsát is meg kell fogadnia. Mivel a kormányban több ember is tudott a Völner–Schadl-ügyről, Magyar Péter úgy gondolja, hogy „ilyen súlyú ügyben Orbán Viktor is tudott a dolgokról.” Az ügy folytatása március 26-án, Magyar Péter következő tanúkihallgatásán várható – akkor talán majd az is kiderül, hogy a Varga Judit volt férje által ledobott bombák robbannak-e.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!