Óriási pofonba néznek bele Orbánék – szélesen beintettek nekik a magyarok!

Lesz itt asztalcsapkodás a Karmelitában!

Úgy tűnik, rendkívül megalázó időszak vár a Fidesz-kormányra és kultúrharcosaira.  Azt még ugyan nem tudni, hogy hányan nézik majd meg minden idők legdrágább magyar filmjét, a Rákay Kálmán vezényletével 6 milliárd forintból leforgatott alkotást, de egyvalami már biztos:

a Most vagy soha! című film IMDb-oldalán az első vetítési nap végén 1,1-es tetszési átlag szerepel! Ez azt jelenti, hogy az emberek 90 százaléka egycsillagos értékelést adott!

Rákay Kálmán Petőfi-filmje ezzel még az olyan legendásan rossz filmeket is alulmúlja, mint az Elk∗rtuk (1,5), az Álom.net (1,3), vagy az Elment az öszöd (1,1). Ez persze óriási pofon az Orbán-rendszer szekértolóinak, hiszen azt jelzi, hogy az többség beintett az újabb kurzusfilmnek. Ennek ellenére

a fideszes média csak dicséri a művet, Rákay pedig kijelentette: ezt a filmet minden magyarnak hazafias kötelessége megnézni!

Ám akármit mond a NER sajtója, az tény, hogy a film az elfogult kormánypárti propaganda világán kívül kemény kritikákat kapott. A Port.hu szerint a márciusi ifjak olyanok, mintha egy sörreklámban látnánk őket, a Hvg.hu pedig úgy látta, hogy a filmnek egyetlen gondolata sincs a forradalomról, inkább B kategóriás filmek sablonjaiból van összeállítva.

Bár korábban Rákay úgy nyilatkozott, hogy a Most vagy soha! megtekintése nem lesz kötelező program az iskolásoknak, a 444.hu információi szerint ezt már a vetítés első napján sem sikerült betartani, mivel

több iskola tanulóinak kötelező volt megnézni a filmet, és igazolatlan hiányzás járt volna azért, ha ezt nem teszik!

Ez utóbbit annak a budapesti alapítványi technikumnak a diákjai mondták, akiket a Westend mozijába tereltek a tanáraik. A portál információi szerint a Magyar Hajózási Technikumból is visznek diákokat péntek délután a Duna plázába. Egy olvasói levél pedig arról adott hírt, hogy a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikumban a március 15-i ünnepséget váltják ki a kötelező mozizással. A 2000 Ft-os belépőt természetesen a szülők fizetik, és

mivel a mozinézés a diákoknak ünnepségnek számít, kötelező közben az ünnepi viselet, és aki eszik a film közben, az osztályfőnökit kap!

Mindez talán magyarázat lehet arra, miért is áll 1,1-es értéken a Most vagy soha! nézői által adott vélemények átlaga.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!