Nincs több találgatás – Fény derült a nagy titokra!

Sokakat foglalkoztatta a kérdés az elmúlt napokban, hogy vajon mit keresett Orbán Flóra a miniszterelnök oldalán, mikor a magyar kormányfő a volt amerikai elnökkel találkozott. A kérdésre Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke adta meg a választ.

Havasi a 24.hu-nak kifejtette, hogy mivel a miniszterelnök felesége egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott elutazni a Trump házaspárral lezajlott találkozóra,

így Flóra segítette ki.

A sajtófőnök szerint Orbán Viktor a lánya utazásának költségeit az ilyenkor érvényes szabályok szerint saját maga fizeti ki, a HVG pedig kiszúrta, hogy Orbán Flóra egy 600 ezer forintos Gucci táskával a vállán érkezett Trump floridai rezidenciájára, de nyilván, ezt is saját zsebből fizette a megtakarítások nélkül élő miniszterelnök.

Havasi egyébként azt is leírta, hogy „az USA volt és – reményeink szerint – leendő elnöke meghívására látogatott Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba. Egyben eleget tett a Heritage Found korábbi meghívásának is. A miniszterelnöki út célja az volt, hogy helyreállítsa a magyar-amerikai barátságot.”

A miniszterelnök sajtófőnöke arról már nem tett említést, hogy nem tartja-e ellentmondásosnak a kormány azt, hogy nyíltan Trump mellett kampányolnak, miközben itthon rendszerint hangot adnak annak, hogyha szerintük más államok, szervezetek megpróbálják befolyásolni a választások végkimenetelét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!