A kormány szerint nincs nagy probléma az egészségügyben, de már egy hasi ultrahangra is fél évet kell várni!

Korábbi cikkeinkben már mi is többször foglalkoztunk azzal, hogy az Orbán-kormány rossz egészségügyi intézkedései miatt, országosan több kórházban is teljesen vagy időszakosan leálltak egyes osztályok. Az elmúlt időszakban azonban nemhogy javult volna a helyzet, inkább a terület további hanyatlása volt megfigyelhető.

Most az RTL riportja mutatott rá arra, hogy a szolnoki kórházban

hat-nyolc hónapot kell várni egy hasi ultrahang vizsgálatra, amit orvoshiánnyal magyaráznak!

A problémák sora azonban itt nem áll meg, ugyanis a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben több ellátás sem érhető el a betegeknek, a tüdőgyógyászat például egész évben „szünetel”, de nem folyamatos az ellátás az arc- és szájsebészeten, az urológiai osztályon, valamint a neurológia és stroke ügyelet is problémákkal küzd.

Az RTL megkeresésére az intézmény vezetője kifejtette, hogy a több mint fél éves várakozás csak átmeneti ellátási nehézség, és ez nem veszélyezteti a betegeket.

Egy egészségügyi szakértő szerint azonban a hat-nyolc hónap egy ilyen vizsgálatnál kiugróan magas időnek minősül, bár nem egyedi eset, ugyanis országosan az átlagos várakozási idő három-négy hónap szokott lenni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!