Orbán berezelt – Nem mer szembeszállni Putyin akaratával!

Orbán Putyin

Több mint egy éve, 2023 februárban hívta meg Volodimir Zelenszkij Kijevbe Orbán Viktort, melynek előkészületei azóta is folynak, most azonban a magyar külügyminiszter súlyos kijelentéseket tett.

Szijjártó Péter szerint egyelőre még mindig nem adottak a feltételek egy Orbán-Zelenszkij csúcstalálkozó megszervezéséhez, azonban a külügyminiszter ezt nem a magyar,

hanem a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségnek mondta el.

A 444.hu szerint a miniszter az Antalyai Diplomáciai Fórumon adott nyilatkozatában konkrét indokot nem említett, de kijelentette, hogy „egy ilyen találkozóhoz bizonyos előfeltételek szükségesek, ezek a feltételek jelenleg még korántsem állnak készen a találkozó megszervezéséhez”.

Korábban azonban egészen másképp állt a kérdéshez: Szijjártó január végén arról beszélt, hogy bár sokat kell még dolgozniuk az ukrán kollégáival, hogy megfelelő szintre jusson a két ország kapcsolata, de „a magyar kormány készen áll a közös munka elvégzésére”.
Sőt, a magyar külügyminiszter járt Ukrajnában is, hogy az Orbán-Zelenszkij találkozóval kapcsolatos kérdéseket tisztázza, majd jöttek az oroszok, és egyből más hangnemet ütött meg, visszakozott, és már nem is látja elérkezettnek a magyar-ukrán találkozó létrejöttét.

Sokan talán az ilyenek miatt nevezik Orbánt Putyin kutyájának, amire még a miniszterelnök is reagált – erről ide kattintva, korábbi cikkünkben olvashatnak bővebben!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!