Megszökött egy pedofil – Döbbenetes reakciót adott a Belügyminisztérium!

Rétvári Bence // kép: Népszava

Tavaly ősszel megszökött az a házi őrizet alatt álló férfi, akit alvó gyerekek megerőszakolásával gyanúsítottak. Az üggyel kapcsolatban felháborító választ adott a Belügyminisztérium!

A vizsgálat kiderítette, hogy N. László azért tudott megszökni a házi őrizetből,

mert a rendőrségi nyomkövető rendszer hetekre leállt!

A 444.hu feltárta, hogy a rendszer nem váratlan meghibásodás miatt állt le hetekre, hanem egyszerűen „a lábbilincsek által kibocsátott információkat tároló szerver megtelt, és nem volt aki karbantartsa”, ugyanis a rendszert felügyelő cég szerződése lejárt, és azt nem újították meg.

A felelősséget még senki sem vállalta az üggyel kapcsolatban, ezért Lukács László György több kérdést is intézett a Belügyminisztériumhoz:

  • Valóban volt-e ilyen technikai hiba, azaz a fent körülírt rendszer leállás szerver probléma miatt következett be?
  • Ha igen, hányszor történt meg mindez az elmúlt évben, illetve milyen hosszan esetenként?
  • Hány főt érintett a leállás, azaz hány fő volt az, akivel 2023 októberében és novemberében ilyen távfelügyeleti eszközt alkalmaztak?
  • Ki a felelős azért, hogy egy ilyen eset megtörténhetett? Történt-e felelősségre vonás?
  • Tervez-e a minisztérium szigorítást annak érdekében, hogy ilyen eset a jövőben ne fordulhasson elő?
  • Érzi-e Ön a saját felelősségét az eset kapcsán?

Rétvári Bence, a belügy parlementi államtitkára érdemben egyik kérdésre sem válaszolt, csak a bűnügyi felügyeletre vonatkozó jogszabályokat idézte hosszasan, és bár az üzemzavar tényét nem ismerte el, de azt nem is cáfolta, majd megállapította:

„A Rendőrség minden esetben az irányadó jogszabályok szerint járt el, a magatartási szabályok ellenőrzésére vonatkozó előírásoknak eleget tett.”

A kormány szerint tehát szabályosan jártak el, és egyelőre senkit sem találtak felelősnek azért, mert egy pedofíliával gyanúsított megszökhetett a házi őrizetből!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!