14 év után nem itt kéne tartanunk – Emiatt fognak Orbánék bukni!

Brutális számokat közölt az Eurostat, amikből kiderült, hogy a magyar kormány kiemelkedően sokat költ az állam működésére, míg az egészségügyre szinte semmit!

A 2022-es adatok szerint, az Európai Unió tagországai közül, Magyarország fordította a legkevesebbet GDP arányosan az egészségügyre, és 2010 óta a bürokráciát sem sikerült Orbánéknak csökkenteniük.
Az ATV ezzel kapcsolatos cikke arra is kitér, hogy bár a kormány folyamatosan hangoztatja a nyugat hanyatlását, ezekhez az államokhoz képest Magyarország még így is jelentős lemaradásban van!

Pusztai Erzsébet egészségügyi szakértő szerint, a magyar állam 2022-ben a GDP 48,8 százalékát költötte államháztartási kiadásokra, ami nyolc tizeddel kevesebb, mint az EU-s átlag.

Ebből például az egészségügy az, amire szinte egyáltalán nem költ a kabinet,

csupán a GDP 4,4 százalékát fordították erre a területre, azonban nem ez az egyetlen, amire Orbánék nem szívesen költenek: oktatásra is mindössze a GDP 5,1 százalékát fordították.

„Kórházi osztályokat kell bezárni, alapvetően nővérhiány, de nagyon sok helyen orvoshiány miatt is. A járóbeteg szakellátásban már az egyszerűbbnek számító diagnosztikára is hosszú várólisták vannak, mert nincs elég orvos, aki értékelje a leleteket” – jelentette ki az egészségügyi szakértő.

Az adatokból egyértelműen kiolvasható az is, hogy Magyarország kiemelkedően sokat költ nem jóléti kiadásokra, pedig a Fidesz már 2010-ben megcélozta a bürökrácia letörését! Ezt a célt azonban mindeddig nem sikerült véghez vinnie, olyannyira, hogy az unió második legdrágábban működő államigazgatása lett a magyar,

hiszen míg egészségügyre a GDP 4,4, oktatásra 5,1 százalékát költött a kormány 2022-ben, addig erre a területre 8,2 százalék jutott.

Nagy Attila Tibor szerint Magyarország az Európai Unió utolsó harmadában található, a nyugati országoktól való lemaradása pedig egyértelmű:

„Továbbra is alacsonynak számítanak a magyarországi bérek és keresetek a nyugati országokhoz képest, tehát lehet, hogy a nyugat hanyatlik, lehet, hogy az európai unió nyugati része is hanyatlik, ennek ellenére Magyarország még mindig elég messze van, hogy a hanyatló nyugat színvonalát elérje – tette hozzá.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!