Hidegzuhany a bizakodó szavazóknak! Magyar Péter elárulta, hogy mindig jobboldali marad: „én soha nem leszek a másik oldalon!”

Baloldali szavazók, ideje végre felébredni!

Miután Varga Judit volt férje bejelentette, hogy hamarosan pártot alapít, nagyon sok ellenzéki szavazó lelkesedni kezdett, hogy végre lesz az ellenzéki térfélen egy új politikai erő, aki mögé majd be lehet állni. Nem véletlen, hogy a Medián felmérése szerint a Magyar Pétert ismerők közül máris 13 százaléknyian szavaznának egy általa alapított politikai formációra. Arról viszont, hogy milyen párt lehet majd ez, a férfi egyelőre semmit sem mondott. Ugyanakkor egy, a Partizánnak nemrég adott interjúban Varga Judit volt férje többször is leszögezte, hogy ő jobboldali, ebből pedig egyenesen következik, hogy

Magyar Péter jobboldali pártot fog alapítani! Szó szerint ezt mondta: „én soha nem leszek a másik oldalon!” Tessék, nézzék meg:

Ezek után persze nagy kérdés, hogy Varga Judit volt férjének sikerül-e a jövőben létrehozandó pártját sokak által  elfogadott alternatívának beállítania hosszú távon is? Vajon

mennyire lesz majd vonzó egy jobboldali párt a baloldali vagy liberális érzelmű szavazók számára?

Ráadásul ne felejtsük el azt sem, hogy az ellenzéki választók 2022-ben már megégették magukat a szintén jobbra húzó Márki-Zay Péterrel. Magyar Péter is érezheti, hogy hamar elveszítheti a jobboldallal nem szimpatizáló ellenzékiek támogatását, ezért is igyekszik a jövőbeni pártját a „politikai szekértáborok fölött” állónak pozícionálni. Ám ez hosszútávon nemigen tartható. Egy jobboldali vezetésű pártnak ugyanis olyan elvei, olyan világképe van, amit a baloldali és liberális szavazók biztosan nem tudnak tolerálni.

Persze, erre lehet mondani, hogy a Fidesz leváltása érdekében sokan még egy jobboldali pártot is elfogadnának, ám a helyzet az, hogy március 15-i beszédében

Magyar Péter ugyanazt a programot sorolta fel, mint a többi ellenzéki párt: Európai ügyészség, jobb oktatás, jobb egészségügy, bérlakásprogram, a kormányzati propaganda megszüntetése, független közmédia, korrupció felszámolása.

Vagyis Varga Judit volt férjének nincsenek új elképzelései, nincs új stratégiája, szó sincs arról, hogy olyasmi lenne a tarsolyában, amitől ő lehetne a várva várt harmadik erő. Magyar Péter egyedüli vonzereje és hitelességének forrása csupán az, hogy új arc a politikában, és hogy talán tudhat olyan dolgokat, amik kínosak lehetnek Orbánnak, ha kiderülnének. Azonban

a férfi eddig nem dobott semmilyen „atombombát” a Fideszre, és március 15-én elmondta, hogy ez a jövőben is így marad.

Ettől függetlenül Magyar Péter most még élvezi azt a népszerűséget, amit a váratlan felbukkanásának, és a NER rendszerével való szembefordulásának köszönhet. Ám hamarosan eljön az igazság pillanata, amikor színt kell vallania, hogy mitől más az ő pártja, mint a többi ellenzéki erő? Miért voksoljanak rá, a megátalkodott jobboldalira a baloldali ellenzéki szavazók? Jobboldali párt egyébként is van már van a palettán: ez a Jobbik.

Az ígéreteit mintha az MSZP Rendszerváltást! című programjából másolta volna, amit IDE KATTINTVA lehet elolvasni.

A Fidesz igazán fajsúlyos és konkrét belső titkait láthatóan nem akarja kiteregetni. Egy szó, mint száz: Magyar Péternek nincs sok ideje, hogy ezekre a kérdésekre megtalálja a hiteles válaszokat. Ha pedig úgy dönt, hogy konkrétumok helyett továbbra is az emberek reményeire és hitére építkezik, még annál is gyorsabban fog megbukni, mint amilyen gyorsan feltűnt.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!