Kirúgták, mert Balog Zoltánt kritizálta!

Közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést a tököli gyülekezet kántora, melyben Balog Zoltánt kritizálta, emiatt azonban megváltak tőle!

Vargha Anikó az RTL Híradónak nyilatkozott, melyben elmondta, hogy szerinte „Balog püspök az egész országra annyira rányomta a bélyeget, hogy Tökölnek is éreznie kell, hogy ez nincs rendben”.

Vargha ezt az álláspontját a közösségi oldalán is közzétette, amiért előbb arra kérték, hogy finomítsa a püspökről szóló bejegyzését – a kántor ezt meg is tette -, ám egy február 29-ei presbiteri ülésen mégis úgy döntöttek, hogy

megválnak tőle a Balog Zoltánt kritizáló megnyilvánulása miatt!

„Öt-egy arányban szavazták meg, hogy ne legyek kántor. Most nincs kántora a gyülekezetnek” – mondta Vargha. Az RTL-nek nyilatkozott a tököli lelkész is, aki elismerte, hogy menesztették a kántort, azt azonban már nem mondta meg, hogy miért.

Az ügy kapcsán a 444 cikke kiemeli, hogy Tarr Zoltán, volt zsinati tanácsos arról beszélt, hogy „sokan szívesen kimondanák, amit én megtettem, hogy Balog Zoltán nem maradhat püspök”, csakhogy „nem mernek az emberek az egyházban ügyet csinálni, mert azzal saját magukat komoly veszélynek tennék ki.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!