A Fővárosi Törvényszék tudott helyes döntést hozni, nem úgy, mint Novák és Varga!

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Mint arról korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, a héten tárgyalta a Fővárosi Törvényszék V. János szabadlábra helyezésének ügyét, ugyanis az ítélete szerint, ha a büntetésének kétharmadát letöltötte, jó magaviselet miatt szabadlábra lett volna helyezhető, csakhogy a bíró végül úgy döntött, hogy

a pedofil igazgató továbbra is börtönben fog maradni!

A bicskei gyermekotthon igazgatója 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott, amiért a bíróság 2019-ben jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélte.

A 444.hu cikke idézi a bírósági közleményt, ami szerint a bíró „úgy ítélte meg, hogy az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében továbbra sem bocsátható feltételes szabadságra”. A végzést az ügyészség és az elítélt is tudomásul vette, így az jogerős.

Hasonló döntést kellett volna hoznia Novák Katalinnak és Varga Juditnak is K. Endre ügyével kapcsolatban, aki a bicskei gyermekotthon igazgatójának pedofil ügyeit próbálta eltussolni. Bár a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter is lemondott a kegyelmi ügy miatt, azt ki kell emelni, hogy nem azért mondtak le, mert nem bírták elviselni döntésük lelki súlyát, hanem azért, mert az kiderült és ártott a Fidesz és a kormány népszerűségének!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!