Novák mellett Varga Judit politikai karrierjének is véget vethet a pedofilbotrány!

A Fidesz-kormány hangzatos gyermekvédelmi szónoklatai immár semmit sem érnek, ugyanis nemcsak Novák Katalin köztársasági elnök érintett a pedofil bűnsegéd szabadon engedésének ügyében, hanem Varga Judit is!

A bicskei gyermekotthon igazgatója több gyereket is molesztált. Erről az akkori igazgatóhelyettes tudott, és megpróbálta eltussolni az ügyet. A bűnsegédkezés miatt jogerősen börtönre ítélték K. Endrét, azonban Novák Katalin kegyelemben részesítette.

A kormány próbálja hárítani a felelősséget, de védhetetlen számukra az ügy, ugyanis a köztársasági elnök által aláírt kegyelmi kérvényt minden esetben az igazságügyi miniszternek kell ellenjegyeznie, aki akkoriban még Varga Judit volt!

Ha a kormány aggályosnak találta volna, hogy elnöki kegyelemben részesüljön a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese, akkor lett volna rá módjuk, hogy megakadályozzák, azonban ebben Varga Judit sem talált kivetnivalót!

A 444.hu cikke kiemeli, hogy a kegyelemben részesült bűnsegéd korábban otthonosan mozgott a Felcsút környéki fideszes világban. Többször megfordult a Puskás Akadémián, szervezett sporttalálkozót Böjte Csabával, a Momentum pedig egyenesen Orbán Viktor öccséhez vezeti a szálakat.

Az ügy Varga Judit és Novák Katalin politikai karrierjének végét is jelentheti,

ugyanis a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportja is kezdeményezi a megfosztási eljárás megindítását a köztársasági elnökkel szemben, mert méltatlanná vált tisztségére, illetve az ellenzéki párt elvárja a Fidesztől, hogy távolítsák el Varga Juditot az EP-listájuk éléről!

Az üggyel kapcsolatos korábbi cikkünket ide kattintva érhetik el!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!