Váratlan fordulat – Lázár beállhat az MSZP mögé!

Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

Lázár János kiakadt a makói Continental üzemben folyó, magyar munkásokat sértő, megalázó munkáltatói viselkedés miatt, ez pedig olyan lépésre ösztönözheti Orbán bizalmi emberét, amire még nem volt példa!

„Megalázó, megszégyenítő és kizsákmányoló módon foglalkoztatja a munkavállalókat a német tulajdonú cég. Kíváncsi lennék, hogy Németországban, vagy máshol ugyanígy viselkedik-e. Nyilván nem” – nyilatkozta a miniszter az ügy kapcsán, ami miatt az ellenzéki oldalon született meg a megoldás, és ami mögé Lázár is beállhat.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke terjesztette elő azt a határozati javaslatot, amely a szakszervezeti világ minimálisan elvárható munkavállalókat védő szabályait tételezi.

A parlament elé került anyag egybecseng mindazzal, amit korábban Lázár János mondott, így már csak az a kérdés, valóban a magyar munkavállalókat fogja-e védeni, és beáll-e az MSZP javaslata mögé az építési és beruházási miniszter.

Az ellenzéki politikus a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében kiemeli, hogy az említett német cég azért „nem viselkednek otthon is így”, mert azt a német állam nem hagyja!

Komjáthi szerint nem lesz annyi bátorság Lázárban és frakciójában, hogy a munkásokat védő határozati javaslatát támogassák, gyáván meg fognak futamodni, és valamilyen mondvacsinált okot kitalálnak majd, hogy ne kelljen azt megszavazni.

„A Fidesz-kormány a magyar gazdaságot kiszolgáltatottá tette a külföldi ipari tőkének”, és „nem fogják megengedni egyetlen kormánytagnak sem, hogy mindenféle csip-csup, magyar munkást védő akcióval elriassza a külföldi tőkét, akik a magyar földet, magyar vizet akarják elherdálni” – írja az MSZP társelnöke, aki szeretné, ha Lázár rácáfolna a róla kialakult képre, és megszavazná a magyar munkásokat védő javaslatát!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!