Sokan lélegezhettek most fel – Még idejében csavarták ki Orbán kezéből a hatalmat!

Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

Komoly esély volt rá, hogy Orbán Viktor kezébe kerül az Európai Tanács, azonban a legfrissebb hírek szerint, le kell mondania erről az álmáról a magyar kormányfőnek.

Január elején jelentette be Charles Michel, hogy indul a júniusi európai parlamenti választásokon. Ez azt jelentette volna, hogyha megválasztják a parlamentbe, akkor le kellett volna mondania a Tanács irányításáról, és ha az uniós vezetők nem tudtak volna megegyezni az utódjáról, akkor azt nevezik ki, aki épp a soros elnökséget ellátó ország vezetője,

azaz Orbán Viktor lett volna az Európai Tanács elsőszámú embere.

Ez a sokak számára rémálomszerű forgatókönyv azonban biztosan nem következik be, ugyanis a belga politikus egy Facebook bejegyzésben jelentette be, hogy mégsem indul a mostani választáson, így továbbra is ő marad a Tanács elnöke.

„Korábbi bejelentésem intenzív médiafigyelmet és találgatásokat váltott ki. Ennek egy részét előre láttam, tekintettel megközelítésem példátlan – egyesek szerint merész – jellegére” – fogalmazott Charles Michel a 444.hu közlése szerint.

A lap kiemeli azt is, hogy olyan egyébként még sosem fordult elő, hogy a Tanács aktuális elnöke jelöltként indult volna az európai parlamenti választásokon.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!