Nincs több titok – Fontos dokumentumokat kell kiadnia a kormánynak!

Az Orbán-kormány évek óta rejtegeti azokat a dokumentumokat, melyek a Mátrai Erőmű túlárazott, mutyigyanús megvásárlásának körülményeiről, illetve az MVM-mel kapcsolatos kormányzati tervek részleteiről szólnak.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője 2021 januárjában fordult közérdekű adatigénylési kérelmével a kormányhoz, hogy megtudja, milyen tulajdonosi döntéseket hoztak 2019-ben és 2020-ban az MVM Zrt-vel kapcsolatban.

Az ellenzéki politikus bejegyzésében emlékeztet: Ebben az időszakban vette meg közpénz-tízmilliárdokért az állami MVM a Mészáros Lőrinc által „legatyásított” Mátrai Erőművet, és ebben az időben hozott a kormány különböző stratégiai döntéseket az MVM-mel kapcsolatban.

Most a bíróság arról döntött, hogy Orbánék jogszerűtlenül titkolóznak és minden kért adatot ki kell adniuk!

„Elvárom, hogy Lantos Csaba energiaügyi miniszter teljesítse a bíróság jogerős ítéletét, tartsa be a törvényeket és fejezze be az alaptalan titkolózást!” – írja Tóth Bertalan, aki szerint mindenkinek joga van tudni, miért, hogyan és kinek akarta átjátszani a Fidesz nemzeti vagyonunk egyik legértékesebb részét, vagy milyen döntésekkel szivattyúzták ki a közpénzt az állami cégből, és milyen határozatok születtek a Mátrai Erőmű megvásárlásával Mészáros „nemstróman” Lőrinc veszteségeinek kipótlására.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!