Óriási pofon néz ki Orbánnak az EU-tól – az ok: „hűtlenség és a hazaárulás”!!!

Őrjöngeni fog Orbán, ha ez bekövetkezik!

Az eredeti tervek szerint 2024. július 1-jén veszi át Magyarország az Európai Unió soros elnökségét – ám korántsem biztos, hogy az Unió országai ezt megengedik. Az mfor.hu értesüléseui szerint ugyanis az EU Observer című lapban Jaap Hoeksma, egy tekintélyes jogászprofesszor amellett érvel, hogy

Magyarországtól jogi eszközökkel el kell venni az uniós elnökséget!

Hoeksma szerint az Európai Parlamentnek – ahol a hangulat meglehetősen Orbán-ellenes – lenne egy lehetősége a magyar elnökség megakadályozására, és egyben saját befolyásának megerősítésére. A professzor arra hívja fel a figyelmet, hogy az uniós alapszerződés 236. cikke szerint az Európai Tanács minősített többséggel fogadja el „a Tanács formációinak elnökségéről szóló határozatot”. Hoeksma szerint ez lehetőséget ad a magyar elnökség felfüggesztésére, és arra szólítja fel az európai parlamenti képviselőket, hogy helyezzék ennek érdekében nyomás alá nemzeti kormányaikat illetve törvényhozó testületeiket. A jogászprofesszor úgy véli:

„A hűtlenség és a hazaárulás közötti határvonal átlépésével Orbán segíthetett az Európai Parlamentnek elérni azt a célját, hogy megakadályozza a tervezett magyar EU-elnökséget.”

A professzor szerint Orbán ezzel nemcsak a balti államokkal és Luxemburggal, hanem Franciaországgal és Németországgal, valamint – valószínűleg – a trojka másik két tagjával, Spanyolországgal és Belgiummal is szembekerült.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!