Elindult az összeomlás – Eddig bírta a rendszer Orbánék ámokfutását!

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU többi tagállamához viszonyítva, ez pedig a szakadék szélére sodorta a már amúgy is megtépázott rendszert.

A szakértők már évek óta mondják, hogy GDP-arányosan többet kéne fektetnie az államnak az egészségügybe, mert nem bírja tovább az alulfinanszírozottságot a rendszer, de az Orbán-kormány mindeddig nem tett lépést az ügyben.

Ennek most meg is lett a következménye: a budapesti Szent János kórházban több osztály is leáll a minimumfeltételek hiánya miatt!

Kunetz Zsombor, a közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Észak-budai Szent János Centrum Kórházban leállt a gasztroenterológia, az endokrinológia és anyagcsere osztály, valamint az I. és II. kerületben a neurológia is teljesen leállt, a XII. XXII. kerületek számára pedig az endokrinológia szűnik meg.
Ezen kívül a Szent János kórházban nem tudják ellátni a stroke ügyeleti feladatokat, de a gyomor-bélrendszeri vérző betegek akut ellátását sem képesek elvégezni az érintett kerületekben.

„A belgyógyászati és a neurológiai ellátás kiesésével a János Kórház nemhogy centrumkórháznak, de kórháznak sem nevezhető”

– teszi hozzá bejegyzésében Kunetz Zsombor, aki szerint „a háttérben valószínűleg a bérnővéri rendszer kiirtása szerepel, amely a jelek szerint megfelelő hatásvizsgálat és kockázatbecslés nélkül történt a szokásos primitív, bumfordi módon. […] A vérző, vagy stroke-os betegek életének megmentése sem fontos, csak a ködös elképzelések minden áron átverése számít”.

„Azt is érdemes végiggondolni, hogy ha ez a helyzet Budapesten, akkor mi lehet a helyzet a megyei intézményeknél, vagy a kisebb kórházakban. A reform sikeres, csak a betegek nem élik túl!” – írja az egészségügyi szakértő.

Az egészségügyi rendszer nem az unió, Soros, vagy más külső tényező hatására omlik össze a szemünk előtt, ennek egyedüli felelőse a már 13 éve kormányon lévő Orbán-kormány!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!