Ilyen még a Kádár-rendszerben sem történt – Politikai paródiái miatt szívta meg Somogyi!

Forrás: YouTube.com / Somogyi András

Somogyi András rendszeresen tesz közzé olyan videókat, melyekben politikusokat és celebeket parodizál, illetve hasonló tematikájú önálló estjével járja az országot. Legutóbb Kiskőrösön szeretett volna fellépni, azonban ott komoly akadályba ütközött.

A 24.hu közlése szerint, a humorista Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban adta volna elő műsorát, azonban a közintézmény vezetője közölte vele, hogy nem bérelheti ki a termet:

„A programon elhangzó politikai paródiákat (attól függetlenül, hogy kiről/kikről szólnak) és ahhoz kapcsolódó műsort, előadókat nem engedhetünk fel a színpadra.”

Somogyi a lapnak elárulta, hogy ez nem egyedi eset, több kormánypárti városban is hasonló falakba ütközik, azonban mindeddig ilyen nyíltan sosem mondták még meg neki, hogy miért nem állhat színpadra.

„Legtöbb esetben ez úgy szokott kinézni, hogy először örülnek a megkeresésnek, majd amikor meghallják a nevemet, akkor nyelnek egy nagyot, és mondanak valami olyasmit, hogy »Egyeztetünk az igazgató úrral, és visszaszólunk.« Na most, ez általában annyit tesz, hogy innentől nem kapunk választ az e-mailekre, a telefont sem veszik fel nekünk. Vagy ha mégis, akkor egy kis türelmet kérnek, majd kezdődik az egész elölről.” – mondta a lapnak a humorista, aki szerint különös, hogy egy közintézményben nem léphet fel politikai tartalmú előadásával, ugyanis szerinte egy jogállamban egységes szabályok kellenének: vagy bárhol felléphet, vagy sehol!

„Ráadásul én humorista vagyok, nem politikus. A Kádár-rendszerben Hofi Géza – még ha megtűrt státuszban is –, de elmondhatta a humor nyelvén a véleményét az országról. Gyalázatosnak tartom, hogy 2024-ben Európa közepén ez nem igazán, vagy csak korlátozottan történhet meg. De hát mit várjon az ember egy olyan rendszertől, amiben Tóth Gabi és Győzike jelenti a kultúrát?– tette hozzá Somogyi András.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!